Coaching két lábon és hat lábon

Aranyköpések egy kutyás nyaralásról

2019. június 04. - Nyíri Gabi

dsc_6407_2.jpgMinden szabadidős tevékenységnek megvan a maga saját nyelve, ez alól a kutyázás sem kivétel. Pláne, ha nyaralásról van szó. Íme egy saját gyűjtés a kutyás nyaralás aranyköpéseiből.

Arról már volt szó korábban, hogy a kutyázásban egyszerűen eltűnnek a nyelvi akadályok, minden nemzet szülöttével szót értünk, ha az ebekről van szó. Idén azonban a családon belüli – gazdik és juhászok – kommunikáció terén sikerült nagyot alkotnunk. Következzen egy szubjektív top lista a nem szokványos helyzetekről és a hozzájuk kapcsolódó aranyköpésekről.

img_20170831_172746.jpg

- Skill, ne vidd el az asztalt!
A kempingben, ahol lakni szoktunk, a kutyákat pórázon kell tartani. Így amikor a teraszon vagyunk, a juhászok sok méter pórázon ki vannak kötve. A pórázzal természetesen be kell szőni a kerti bútorokat, vagyis minden lábat legalább egyszer körbe kell tekerni. Így bárhova indul meg a kutya, visz mindent – Skill például az asztalt, mert látott egy sirályt alacsonyan repülni, és azt meg kellett nézni közelebbről.

dsc_1725_ma_solat.jpg

- Elfie, azt engedd el, az a lábam!
A kutyaúsztatáshoz kétféle játék kell: úszó labda – értsd, ami nem süllyed el – és KONG, ami nem úszik, viszont lehet a parton pihenés közben rágni, mert jól bírja a strapát. Egy-egy dobás előtt elkérem a KONG-ot, és eldobom az úszó labdát. Ez alól kivétel, amikor összekeverem, és mégis a KONG-ot dobom a tengerbe. Ilyenkor, ha még egy kicsit hidegebb a víz, a párom megy kihorgászni az elsüllyedt játékot. És mivel a KONG-hoz (majdnem) hasonlóan fekete cipője van a tengeri sünök ellen, bizony Elfie, aki igyekszik segíteni, időnként téved, és lábat fog labda helyett.

img_20190329_103517.jpg

- Belerepült a fülembe egy csomó kutyaszőr...
- Furcsa dolgok történnek veled mostanában!
A német juhász egy évben 12 hónapon át vedlik, de nyár elején egy kicsit jobban (lásd a szatyor szőrt a képen). Erre rásegít a víz, így a juhászokból az úszások hatására éppen folyamatosan ömlik a döglött bunda. Ami laza csomókba összeállva hajlamos önálló életet élni, például az autóban, amikor megy a szellőztetés, a kutyák meg megmozdulnak a szállító dobozban, ezzel útjára engedve néhány csomót. Az egyik ilyen landolt a fülemben. Tényleg. A párom még meglepődött rajta, de csak kicsit...

Nálatok mi minden hangzott már el kutyás program során?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása