Coaching két lábon és hat lábon

Kutya + nyár + kert = extra meglepetések

2017. július 06. - Nyíri Gabi

19126121_10207137824684554_1785677307_o.jpg

A forró nyári napok átvészelésére egy árnyas kertnél kevés ideálisabb hely van. Főleg, ha egy kutyáról van szó, esetleg kettőről. Milyen extra meglepetéseket tud szerezni az embernek két ordas egy kertben?

Vegyük észre, hogy nehéz a juhászok élete: kinti-benti tartózkodás, saját medence a kertben, napi séták, hetente egy kis munka, időnként úszás és kirándulások. Eme terhek mellett még arra is van kapacitásuk, hogy mindenfélével meglepjenek a kerthasználat kapcsán:

1. Képesek gödröket csinálni ásás nélkül is: Abban semmi furcsa nincs, hogy a kutyák hűsölési céllal lövészárok méretű gödröket ásnak. Az ásott gödör jól felismerhető a kiszórt földről és a mancsnyomokról. Igen ám, de minek tulajdonítod a gödröt, amin semmi ilyen nem látszik? Némi kis megfigyelés árán rájössz, hogy bizony-bizony kifekvéssel is lehet ilyet csinálni. Módszeres pontossággal mindig ugyanoda kell leheveredni a tuja alá, majd eleget helyezkedni, természetesen fekve. Ezzel egy idő után megfelelő talajban méretes gödröt lehet létrehozni.

13528803_10204871826236009_467121614823289475_n.jpg

2. Igyekeznek a medencét részletekben áthelyezni a házba: Jó, a medence esetleg enyhe eufemizmus, de tényleg van egy vízzel feltöltött műanyag homokozó a kertben. Remekül lehet benne hűsölni, és inni is sokkal jobban esik belőle, mint a vizes tálból. Ebből a kutyalogika (Elfie-logika) szerint az következik, hogy ezt az egészet – a vizet minimum – be kell hordani a házba. Ennek módja, hogy belefekszünk a homokozóba, majd a bunda kirázása nélkül elindulunk befelé. Ha a gazdi észreveszi a kísérletet, további bundakirázásig lehetőleg kicsukja a kutyát. A feltételezett víztelenítés után persze újra kinyitja az ajtót, ami, mint látni fogjuk, öreg hiba.

3. Kitartanak az áthelyezési kísérlet mellett: Az ajtó visszanyitását követően – amint a gazdi figyelme elterelődött – Elfie vissza a medencébe, belefekszik, és már jön is befelé csurgó bundával.

img_20170702_172539.jpg

4. Részt vesznek a kerti munkában is: Értsd feltétlenül meg kell szaglászni, amivel éppen dolgozni próbálsz. Ha esetleg leülsz a földre a gyomláláshoz, belefekszenek az öledbe. A juhászok, 30 kilósan. Isteni...

img_20170306_200011.jpg

5. Fejlesztik a háztartási kreativitásodat: A nyári szezonban ismeretlen eredetű, de roppant tartós fekete koszfoltok jelentek meg a házban a járólapon. Fogalmad sincs, hogy mi az, és legalább nem oldja a víz. Viszont elhelyezkedéséből adódóan – a kedvenc heverészőhelyek – biztos vagy benne, hogy köze van a kutyákhoz. Jól elkapott pillanatok segítségével összerakod a keletkezésüket: A kertben van fenyő, azon gyanta, ami rákenődik a kutya bundájára és beleszárad. Az eb bejön a házba aludni. A gyantás bunda rákerül a járólapra, és a kutya testmelegétől kiolvad belőle a gyanta, rá a járólapra. Innen már csak egy lépés, hogy a gyanta végletesen teleragadjon porral, tartós, fekete, víz által nem oldott foltot hagyva. Oké, és mi szedi ezt föl? Tapasztalatom szerint például a sebbenzin...

Szép nyarat mindenkinek... ;-)

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása