Coaching két lábon és hat lábon

Mit mesélnek a sétáitok a jóllétedről?

2021. december 14. - Nyíri Gabi

_1020173_1200_660.jpeg

Az, amilyennek a kutyasétáltatást megéled, pontos lenyomatot adhat arról, hogy hogy vagy általánosságban. Mire érdemes figyelned? És mihez kezdj azzal, amit észrevettél?

Adam Grant, szervezetpszichológus és író néhány napja megosztott egy gondolatot, ami így kezdődik:

„Az ünnepeknek nem szabadna a feltöltődés időszakának lennie. Ennek az ünneplés időszakának kellene lennie.”

Grant a munkahelyek kapcsán azt fejtegeti, hogy egy egészséges szervezet nem hajtja szét az ott dolgozókat annyira, hogy egy megállást csak arra kelljen használniuk, hogy valahogy rendbe szedjék magukat.

Ahogy olvastam ezt a gondolatot, rögtön a kutyasétáltatás ötlött fel bennem. Ha még kutyásként is felszaladt a szemöldököd ezen a ponton, nem fogok csodálkozni. De hogy is jönnek össze ezek a dolgok?

A kutyasétáltatás sokunknak jelent minőségi időt az ebbel, különleges, varázslatos megélést. Ami pedig nem más, mint ünnep. Jó esetben.

Mert ismerjük azt is, amikor zombinyuszi üzemmódban sétáltatunk. Ha nem veszünk össze, akkor csak csoda, hogy nem hagyjuk el a kutyát és nem tévedünk el a szokásos útvonalunkon. Ez a rossz eset.

_dsc9803-604x330.jpg

A kérdés pedig, hogy mi a helyzet nálad ezen a téren. Mennyiszer ünnep a séta? Erős jelenlét, szoros összekapcsolódás. Időtlen, és milyen jó lenne, ha örökké tartana. És mennyiszer mész zombinyusziként azért, mert muszáj? Pisi idő van, meg valamit kezdeni kellene a francos energiájával. Imádod, de akkor is... Legyünk túl rajta valahogy, és csak hadd úszd meg simán az egészet.

Az ünnep tölt az életed egyéb területeire is. Bárhova is mész, viszed magaddal ezt az emelkedettséget, ami kicsiben újra és újra létrehozza önmagát, vagy legalább kisebbek lesznek tőle a bukkanók az utadon. Ez pedig visszahat arra, hogy tudj jól lenni a kutyázásban.

A zombinyuszi üzemmód viszont valószínűleg hozott árú. Vagyis a kutyázáson kívül jön létre, oda csak behozod magaddal. Ha ez van, dolgozz azon, hogy hogyan váltasz nem kutyás helyzetekről a kutyázásra (erről részletesen itt). Ennél azonban érdemes továbbmenned, és feltárnod, hogy honnan jön, és mi az, ami ilyen hatással van a sétáitokra. Mert a gond jó eséllyel nem ott van, a séták csak egy lenyomatát adják annak, amiben egyébként vagy.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása