Coaching két lábon és hat lábon

Kutyások adventkor, szevasztok!

2018. december 06. - Nyíri Gabi

dsc_4841.jpg

Az advent a tél talán legjellegzetesebb időszaka, igazán különleges hangulata van. Leginkább kettős: van, amit szeretünk benne, mást meg ki nem állhatunk. Mi minden történik ilyenkor velünk, kutyásokkal? Íme egy szubjektív összefoglaló!

Az adventi hetek kutyától függetlenül is izgalmasan telnek: ünnepi készülődés, bekuckózás, forró csoki, kis év végi hajtás. Én nyíltan nyárpárti vagyok, szóval ez az időszak nálam súlyos hátrányból indul, önmagában a létezésével. Éppen ezért nem lepődöm meg a hatványozott nem akaráson és bénázáson. Szóval kutyások adventkor, szevasztok!

dsc_5194.jpg

1. Az ellenállás vége: Becsületes felnőtt ember az évszaknak megfelelően öltözködik, tehát amíg nem hord téli ruhát, nincs tél. De mivel fázós, 3-5 réteg őszi ruhát hord, mint én (lásd fent...). Advent első vasárnapján feladtam, és előkerestem a téli nadrágomat a kutyasulihoz. Érdekes módon azóta újra tudok mozogni a ruházatomban...

1614485_10200414645209269_1039142641_o.jpg

2. Szalma a kutyaházban – szalma mindenütt: Megérkezik a hideg, bekerül a szalma a kutyaházakba. Ahonnan egyetlen pillanat múlva elindul kifelé, és célba veszi a lakást. (Igen, az ott szalma a teraszon...) Jelenség szintjén ez a nyári kutyamedence megfelelője, amikor a víz próbál kutyabunda által beköltözni.

3. Elkezdünk a jövőbe látni: Megjelenik a tűzijáték árus konténere a közeli bolt parkolójában. Ennek egyenes következményeként elkezdem látni magam a juhászokkal együtt a spájzajtóban, a földön ülni az újév első órájában. Azért ott, mert ott van a ház egyetlen olyan ablaka, ahol nem nagyon látszik be a sok fura fény...

img_20180315_170402_ma_solat_1.jpg

4. A téli bunda tündöklése: Ilyenkor a juhászok már teljes téli felszerelésben nyomják. Hihetetlen bundájuk van, imádom dögönyözni. És tudatosan távol tartom magamtól a téli bunda bukását, vagyis nem gondolok az eljövendő vedlésre (lásd az idén tavaszi termést - pontosabban egy részét - fent...).

5. Jön a lényeg: Nekem sokkal érdekesebb a téli napforduló, mint a karácsony. Végre elindulunk kifelé a rövid nappalok időszakából, és megyünk a nyárba – úsztatni meg kint üldögélni a teraszon.

Nektek miről szól még az advent kutyával?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása