Coaching két lábon és hat lábon

Kutyás fotózás – a szokásos és az extrák

2021. december 05. - Nyíri Gabi

263317884_307457807901024_8586308278847492559_n_604x330.jpg

Íme néhány kulisszatitok arról, hogy milyen két juhásszal fotózni otthon. Van, amire számítottunk, és persze nem hiányozhattak a cuki és vicces meglepetések sem.

Egy átlagos háztartáshoz képest kétségtelenül jól állunk, amikor fotózásról van szó. A nappalit kisebb fajta stúdióvá alakítottuk át ma is. Voltak komoly céljaink, kellettek képek egy készülő projekthez, és voltak játékos céljaink, szerettem volna újra megcsinálni egy egy évvel korábbi fotót.

A folyamat valami ilyesmi: Elő kell készülni – megfésülni a juhászokat, hogy lehetőség szerint kevés szökött szőrt kelljen üldözni, összekapni engem és felállítani a felszerelést. Jöhetnek a fotók, aztán az egész cucc lebontása. Majd a képnézegetés, a válogatás és utómunka. És bár ez olyan kiszámítottnak tűnik, mindig jönnek a meglepetések. Íme a mai gyűjtés:

Skill befekszik a szett közepére, az oldalára. Lásd fent. Nagykutya rutinos fotózás és videózás terén, amint észreveszi, hogy mi készül, ő rögtön jelentkezik részvételre. Értsd, befekszik a szett közepére, ahol tökéletesen útban van az építkezés közben. Ezt úgy kell maximálisan megjátszani, hogy az eb az oldalára fekszik.

Sage, ne nyald össze a nadrágom, mert nagyon meglátszik rajta a nyál! Igen, ez az, aminek hangzik. Ülök a földön, Sage mellettem, és puszta szeretetből nyalogatni kezdi rajtam a ruhát. Én pedig próbálom menteni a megjelenésem...

sage_2020_vs_2021_december_604x330.png

Akkor és most, avagy nem jól gondoltam, hogy az lesz az utolsó alkalom, amikor fél kézzel megtartom a hátulját egy fotó kedvéért. 

Azt hiszem, szőr van az orromon...! Amikor ülök Skillel, és igyekszem tenni a dolgom. Amibe elméletben nem tartozna bele a vakarózás, de a gyakorlatban minden fotózás közben menthetetlenül viszket valami. Minden megelőző lépés ellenére persze száll a szőr, rá az orromra...

A bizonyítékról fotó is van. Igen, valóban száll a szőr, a teljes felbontású képeken látszik. Legyen plusz feladat az utómunka során is...

Álljon itt egy pár kép a mai termésből, aztán jön hamarosan az is, ami miatt az egésznek nekikezdtünk...

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása