Coaching két lábon és hat lábon

Ne szórd arra a pénzed, hogy meg sem próbálod!

2018. december 04. - Nyíri Gabi

dog-3704580_640.jpg

Csinálhatod azt, amit eddig, és más lesz az eredmény! – ez az, amit még a kuruzslók sem mernek ígérni. Emellett még a fizető ügyfeleknél – kutyásoknál – is gyakran találkozom azzal, hogy nem teszik oda magukat a közös munka során. Ha te is hajlamos vagy ilyesmire, szeretnék szólni, hogy ez nem nekem rossz, hanem neked pénzkidobás!

A kutyázás egyik jellemzője, hogy magatoknak fizetsz mindent. Nem nagyon van olyan, hogy „beutalnak” egy tanfolyamra vagy szemináriumra, szemben a munkahelyeddel, ahol esetleg elküldenek ilyen-olyan tréningekre, képzésekre. Mi az oka, hogy pénzt áldozol valami ilyen programra? Leggyakrabban az, hogy nem vagy elégedett a jelenlegi helyzettel – van egy probléma, amit meg szeretnél oldani, vagy tovább akarsz fejlődni – szeretnéd, ha még jobbá válnátok. És mi ennek a valódi ára? Munka és változások.

person-3551850_640.jpg

Nem szép ezt ilyen feketén-fehéren kimondani, de tényleg ez van. Olyannyira, hogy még a kuruzslók sem mernek mást ígérni. Legalább a pirulát be kell szedni meg fel kell hívni azt az emelt díjas telefonszámot. Emellett mégis gyakran tapasztalom, hogy nem teszik oda magukat az emberek, amikor pedig ott lenne az a lehetőség, amiért ráadásul fizettek is. Meséltem arról a jelenségről, hogy nem gyakorlunk valamit, MERT nem tudjuk. (Ha nem láttad, itt megtalálod.) Vagy egyszerűen meg sem próbáljuk.

Agility szeminárium, az edző új megoldást javasol.


- De mi máshogy szoktuk! - mondja a résztvevő.
- És azzal eléred, amit szeretnél?
- Nem, de mi akkor is úgy szoktuk. - hangzik a válasz.


És persze csinálhatják, ahogy szokták, és nem is lesz más az eredmény, mint amire számítani lehet. Maradunk ennyiben.

Én hiszek a választás jogában és abban, hogy senkit nem lehet kényszeríteni olyan fejlődésre, amit nem akar. Más szóval mindaddig, amíg nem konkrétan veszélyes, amit csináltok, részemről rendben van, ha ugyanúgy mentek haza, ahogy bejöttetek. Nem kötelező megfontolni, megpróbálni, megismételni, kísérletezni. Csak legyél azzal tisztában, hogy ha ezt választod, semmit nem kapsz a pénzedért, vagy legalábbis sokkal kevesebbet profitálsz belőle, mint amennyit lehetett volna. Vagyis így válik bármilyen fejlesztő szolgáltatás – a coachingtól a személyi edzésen át a kutyás tanfolyamig – igazán drágává.

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása