Coaching két lábon és hat lábon

Vagy olyan elszánt, mint a kutyák?

2018. május 17. - Nyíri Gabi

dsc_5647.jpg

Láttál már kutyát labda után rohanni, gödröt ásni vagy épp próbálni felmászni valamire, amit egyébként nem ér fel? Akkor van sejtésed róla, hogy mit tudnak az elszántságról és az erőfeszítésről. Van mit tanulni tőlük!

A juhászok kb. végtelen ideig hajlandóak rágózni valamin. Nincs olyan, hogy eleget dobáltunk. Ha úszásról van szó, bár már remegnek a lábak, még mennének. Skill képes fél délelőtt fixírozni a szomszéd macskáját, Elfie pedig ha akar valamit, órákig kitartóan követ, és véletlenül sem menne fél méternél messzebb tőlem. Többek közt ezt bírom nagyon a kutyákban. Az elszántságot és az erőfeszítést. Mi az, amit érdemes eltanulni tőlük?

dsc_4827_3.jpg

1. Az elszántság önmagában nem elég: Nem nagyon találkozol olyan kutyával, aki pusztán elszántan pillog a labda után. Ha érdekli a labda, teker is utána.

2. Az erőfeszítés nem rossz: A kutyák szívesen teszik bele szívüket-lelküket, és nem bánják, ha elfáradnak. Nincs az erőfeszítéssel semmi baj, sőt anélkül legtöbbször nem is lehet elérni semmit...

dsc00084.jpg

3. Erőfeszítés kell: A semmiből nem lesz valami. Manapság tűnhet úgy, hogy sikerek a semmiből jönnek, sztárok csak úgy jó helyen voltak jó időben. És amikor mögé nézel a történetnek, legtöbbször az derül ki, hogy kemény munka van mögötte, hogy valaki pont akkor legyen ott, ahol kell, és élni is tudjon a lehetőséggel.

4. Nem fontos, hogy mindenkinek tetsszen: A kutyát nem érdekli, hogy viccesen néz ki, ha kifordul a füle rohanás közben. Ugyanígy nem érdemes izgatni magad rajta, ha nem mindenkinek tetszik, amit csinálsz, vagy esetleg nem látják értelmét.

A számodra fontos dolgok kapcsán vagy olyan elszánt, mint a kutyák? És az erőfeszítést is beleteszed?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása