Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan találj időt a fontos dolgokra?

2018. április 24. - Nyíri Gabi

Gyakran kérdezitek tőlem, hogy hogy van időm arra a csomó dologra, amivel foglalkozom: itt vannak a kutyák, a családom, a nem-kutyás munkám, az agility és még a blogolás is. A videóban jönnek az én tippjeim annak kapcsán, hogy hogyan találj időt a fontos dolgokra.

Nem fogok nagy titkot elárulni, ha azt mondom, hogy fókusz és tervezés kérdése az egész. A tervezés kapcsán azonban van pár hiba, amiket én bizony elkövettem, és neked jobb lenne elkerülnöd. Ezekre érdemes figyelned:

1. Ne felejtkezz el a kötelező körökről! Van egy csomó minden, amit rutinból csinálsz, vagy épp nem sok értelme van, de muszáj. Ezeket ne hagyd ki a számításból!

2. Legyél realista annak kapcsán, hogy mennyi idő áll rendelkezésedre! Egy nap nem áll 24 órából és egy éjszakából, egy munkanapban pedig nincs 8 hasznosítható óra...

3. Legyél realista annak kapcsán, hogy mit mennyi idő alatt lehet elvégezni! Amikor sok dolgunk van, elkezdjük alábecsülni, hogy mit meddig tart megcsinálni. Ettől nem leszünk gyorsabbak, csak fejre állítjuk a saját tervünket.

Ne hagyd ki a számításból, amit muszáj, és tegyél őszinte becsléseket! Így biztosan találsz időt mindenre, ami fontos neked.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása