Coaching két lábon és hat lábon

Vidd magaddal az időjárásodat!

2016. április 26. - Nyíri Gabi

dog-1278362_640.jpg

„Elindultak felénk a zivatarok, amik jól tönkre fogják tenni a hétvégénket”, szólt a hír arról, hogy elromlik az idő. Tényleg a felhőkön múlik, hogy milyen lesz a hétvégénk? Hogyan szerezheted vissza az irányítást a hangulatod felett?

Az eső mellett egy egész sor kellemetlenség áll lesben, hogy elrontsa a kedvünket: ha nem esik, kánikula van hetekig, a viharos szél áthordja az avart a szomszéd kertjéből, vagy megbénul a város a hóesés miatt. Ezen kívül ott van még a forgalom, a frontok és a család meg a kollégák bogarai is. Nem csoda, hogy mindig van miért bosszankodni és rosszul érezni magunkat. A kérdés az, hogy megtesszük-e.

Amikor szembe találjuk magunkat az élet kisebb-nagyobb nehézségeivel, el kell döntenünk, hogy kinél legyen az irányítás: nálunk vagy a körülményeknél. Ezt a választást legtöbbször csak közvetve, a szavakon és a cselekedeteken keresztül érhetjük tetten:

proakti_v_reakti_v_1.png

Egy zivatar akkor teheti tönkre a hétvégénket, ha engedjük neki. Attól, hogy úgy döntünk, magunknál tartjuk az irányítást, még nem fogunk feltétlenül örülni az esős időnek. Csak valami mást választunk, olyat, amitől akkor is jól érezzük magunkat, ha nem süt a nap. Stephen Covey ezt úgy fogalmazza meg, hogy aki felelősséget vállal a hangulatáért, mindenhova magával viszi a saját időjárását.

Neked hova lenne érdemes gyakrabban magaddal vinni az időjárásodat?

Kép innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása