Coaching két lábon és hat lábon

Így lehetsz nagy hatással másokra!

2016. április 19. - Nyíri Gabi

good-aiderbichl-1321200_640.jpg

Vezetőként, tanárként vagy egy vállalat képviselőjeként hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy pontosan tudjuk, hogy mit szeretne a tevékenységünk alanya, és mi ezt meg is adjuk neki minden áron. Az eredmény ilyenkor már kétséges. Mi kell ahhoz, hogy valóban nagy hatással lehess másokra?

Mi a közös a jó vezetőben, a kereskedőben, akitől szívesen vásárolsz és abban a tanárban, akire évek múltán is szeretettel gondolsz vissza? Mellettük úgy érezheted, hogy személyesen neked, a te igényeidnek szól a tevékenységük. Tudják, hogy hogyan keltsék fel az érdeklődésedet, hogy mi kell ahhoz, hogy elköteleződj valami iránt, és mitől fogod hosszú távon is úgy érezni, hogy jól döntöttél. Szeretnél te is hasonlóan nagy hatással lenni a kollégáidra, ügyfeleidre vagy tanítványaidra? A következő 3 lépés a segítségedre lehet:

good-aiderbichl-1321232_640.jpg

1. Barátkozz meg vele, hogy őt is a saját igényei vezérlik! Ugyanúgy, ahogy rád nagy hatást gyakorol a személyednek szóló odafigyelés, mások is pont ugyanezt keresik a te tevékenységedben.

2. Tudd meg, hogy mit szeretne! Ennek a legegyszerűbb módja, ha megkérdezed az illetőt. Mi az, amire szüksége van tőled ahhoz, hogy haladni tudjon a feladatával? Egy hosszabb távú együttműködés során abból is levonhatsz következtetéseket, ahogy a másik különböző helyzetekben reagál. Például észre veheted, hogy az ügyfeleddel sokkal jobban haladt az egyeztetés egy személyes találkozó során, mint amikor e-mailben küldtél neki javaslatokat.

good-aiderbichl-1321199_640.jpg

3. Gondold végig, hogy hogyan tudsz a kedvére tenni! Nem az a cél, hogy teljesen alárendeld magad a környezeted elvárásainak, hanem hogy a saját személyiségeddel összhangban igyekezz azt nyújtani a másiknak, amire ő vágyik.

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása