Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan kerüld el a kellemetlenségeket az újévben?

2015. december 29. - Nyíri Gabi

dog-1045257_640_1.jpg

Az újév közeledtével áttekintjük és értékeljük az elmúlt hónapokat, gőzerővel tervezzük az előttünk álló időszakot, esetleg kisebb-nagyobb fogadalmakat teszünk az életünk átalakítására. Ugyanakkor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni olyan apróságokról, amik a későbbiekben még sok bosszúságot okozhatnak. Következzen 8 dolog, amivel elkerülhetsz egy csomó felesleges kellemetlenséget 2016-ban.

Egy szép tavaszi délutánon az igazoltató daliás rendőr hívja fel a figyelmedet, hogy hat hete lejárt a jogosítványod. Persze a hivatalba csak 3 hét múlvára van időpont... Összefutsz a közös képviselővel a lépcsőházban, és megkérdezi, hogy vajon miért nem utalsz 4 hónapja közös költséget. Pedig te mindig olyan rendes voltál... A postában megtalálod a hatósági állatorvos udvarias levelét, miszerint Brúnót igazán illett volna beoltatni... Arról, ami idén jól működik, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a következő évben is automatikusan úgy lesz. Íme 8 dolog, amivel érdemes az év végén foglalkozni, hogy minden rendben legyen jövőre is:

1. Iratok érvényessége: Nézd meg a jogosítványod, a személyi igazolványod, az útleveled lejáratát, hogy ha hosszabbítani kell, időben el tudd intézni!

2. Vizsgák, engedélyek lejárata: Lehet, hogy a munkádhoz speciális továbbképzések, engedélyek kellenek. Ezekkel kapcsolatban mikor milyen teendőid lesznek 2016-ban?

dog-1033344_640_1.jpg

3. Kutya teendők: Mikor kell beoltatni? Mikor jár neki féreghajtó és új kullancsriasztó?

4. Autós kérdések: Meddig érvényes a műszakija? Mikor kell új autópálya matricát venned? Kell-e kötelező szervizre vinni?

5. Banki ügyek: Ellenőrizd, hogy az év végével nem járnak-e le az állandó átutalásaid illetve a csoportos beszedési megbízásaid. Így elkerülheted a késedelmes fizetésből adódó kellemetlenségeket.

filippo-991912_640.jpg

6. Naptár bejegyzések: Ha használsz naptári emlékeztetőket, illetve megszerveztél rendszeres találkozókat, gondoskodj róla, hogy ezek jövőre is bent legyenek! Ne maradj tárgyaló, bediktált villanyóra-állás vagy felköszöntött szülinaposok nélkül az újévben sem.

7. Amire időben gondolni kell: Tervezd be azokat az előre látható programokat is, amikkel valamikor az év során foglalkozni kell. Ha augusztusban szeretnétek nyaralni menni, érdemes lehet márciusban kinézni az úti célt. Az őszre tervezett lakásfelújításhoz nyár előtt keresd meg a mestereket. A szilveszteri buli helyszínét is lefoglalhatod szeptemberben.

8. Élő emlékezet-feladatok: Van-e valaki, akit te szoktál emlékeztetni bizonyos dolgok kapcsán? Ha te vagy a család élő emlékezete, érdemes a többieket érintő teendőket is számba venni. A gyerkőcöd iratai? A párod autója? Anyukád kutyája?

Szánj ezekre az apróságokra most egy kis időt, hogy jövőre ne érjenek kellemetlen meglepetések!

Képek innen, innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása