Coaching két lábon és hat lábon

Üdv a gazdiverzumban, ahol minden furcsa kicsit

2017. december 14. - Nyíri Gabi

pet-dog-2811440_640.jpg

A kutyások körül mintha még a tárgyak is külön életet élnének. Íme 5 furcsa jelenség a gazdiverzumból.

Vannak kifejezetten kutyás holmik – ruha, cipő, táska, takaró. Ha meglátunk valamit a boltban, átfut az agyunkon, hogy ezt mire lehetne használni a kutyázásban. Tartók, edények, barkácseszközök például veszélyesek ebből a szempontból. És vannak normális tárgyak. Illetve lennének, mert ezek produkálják a furcsaságokat a gazdiverzumban:

scottish-terriers-1723932_640.jpg

1. Minden elkutyásodik: Azok a tárgyak is kutyanyomokat viselnek, amik – elvileg – nincsenek is kapcsolatban az ebekkel. A civil táskámból rendszeresen veszek elő kakis zacskót, sőt egy konferencián ülve egyszer egy vadiúj labdát horgásztam ki a ridikülömből. Azt azért már végképp nem tudtam hova tenni, hogy hogyan került kutyaszőr a balettcipőm talpára, amit csak a táncteremben hordok...

2. Amihez a kutyáknak közük van, elkezd fura helyeken feltűnni: Labda a felmosóvödör mellett. Begurult, és nem merték kivenni. Csont a szekrény sarkánál. Beszorult, na. Bot a kerti út közepén. Ott kellett elkezdeni ugatni, amit tele szájjal nehéz. Cipőm az előszoba közepén, szigorúan érintetlen. Ja, rajtoltak egyet az ajtóhoz, és picit megbotlottak benne – ettől a cipő katapultált a helyéről.

dog-2995057_640.jpg

3. Ha valami eltűnik, az gyanús: Az apportos eb hátulütője, hogy ha valami nincs meg, rögtön Elfie-re nézünk. Mert elhurcol és elfogyaszt. Más kutya játékát. A saját nyakörvét. Skill nyakörvét. Szőnyeget. Rongyot. Ebből az következik, hogy nem marad egyedül a házban, szalma van a kutyaházban, és minden mozdítható dolog szigorú elszámolásban van tartva.

4. Az is darabokban végzi, ami elvileg elnyűhetetlen: Elfie arcán földöntúli boldogság volt, amikor kettőbe szedte a szétrághatatlan frizbit. Az erős rágcsálóknak szánt KONG jól bírja, kb. egy fogy évente. Kutyánként.

hiker-1607078_640.jpg

5. Elkezd minden kutyának látszani: Jó, ehhez lehet, hogy kell egy annyira rossz látás, mint az enyém. Velem előfordul, hogy tisztes távolságnál próbálom egy-egy gurulós bőröndről vagy kézben cipelt sporttáskáról megállapítani, hogy milyen kutya.

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása