Coaching két lábon és hat lábon

Hogy van a kutyád? És te?

2020. november 19. - Nyíri Gabi

_1020184_ma_solat_600x330.jpeg

Tudod, hogy egy kutya akkor van jól, ha kiegyensúlyozott, az energiaszintje összhangban van az adott helyzettel. Erre tudatosan odafigyelsz, és teszel is azért, hogy ez az állapot létrejöjjön. És vajon hogy vagy ezzel önmagad kapcsán? Mennyi figyelmed van a saját energiádon?

Van most két jelentős történés is az életemben. Első ránézésre a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, pedig valójában ugyanarra a dologra irányítják a figyelmet: mi újság az energiával, a pörgéssel, ráfeszüléssel?

Egyrészt a juhászokkal épp részt veszünk egy nemzetközi online kutyatréning programban, ahol a gazdik megosztják egymással a tapasztalataikat. Az egyik téma, amiről sok szó esik, hogy hogyan segíthetjük a kutyát abban, hogy kiegyensúlyozott legyen. Mit tehetünk azért, hogy a gyakorlás során megfelelő legyen az energiaszint – nem sok, nem kevés? Honnan vehetjük észre, hogy egy kölyök már fáradtságból rendetlenkedik? Az emberek arról számolnak be, hogy egyre pontosabban észlelik a kutyájuk állapotát – azt, hogy hogy van az eb –, és egyre több eszközük van arra, hogy ezen változtassanak, ha szükséges.

Másrészt épp erős átalakuláson mennek keresztül a mindennapjaim. Ez főleg Sage érkezésének köszönhető, annak, ahogyan formálódik a közös életünk. Ebben benne van a napirend, hogy olyan dolgokba vágtunk bele, amivel eddig nem próbálkoztunk – például sosem gyártottunk eddig jutifalatot házilag –, és az is, hogy néha improvizálni kell egy-egy váratlan történés miatt. Valljuk be, ez engem is nyomás alá helyez, hiszen mint mondtuk, változás van. Mi történik velem? Pörgök, elfáradok, komfortosan érzem magam, nagyon élvezem, elbizonytalanodom, nem értem, rájövök.

_1020207_ma_solat.jpg

Mi ebben a helyzetben a legnagyobb kihívásom? Pont ugyanaz, mint a többieknek a kutyatréning programban – csak most nem az eb, hanem önmagam kapcsán: észlelni a saját állapotomat, azt, hogy hogy is vagyok, hogy áll az energiaszintem az adott helyzethez képest. És bevetni az eszközöket, amiket ismerek annak érdekében, hogy megmaradjon, vagy ha épp az kell, helyreálljon az egyensúly.

Te hogy vagy ezzel? Vajon mekkora figyelmed van a kutyád állapotán? Észleled az energiaszintjét? Észreveszed, ha kibillent az egyensúlyából? Teszel azért, hogy segíts neki a legjobb formáját hozni?
És mi a helyzet saját magad kapcsán? Mekkora figyelmed van azon, hogy te hogy vagy? Tudatosítod, hogy milyen az energiád egy-egy helyzetben? Észreveszed, ha kibillentél a kiegyensúlyozottságból? Teszel azért, hogy a legjobb formádat tudd nyújtani? Csinálod például azt, amiről tudod, hogy működik?

Szuper, ha odafigyelsz rá, hogy hogy van a kutyád, de tudd azt is, hogy te hogy vagy!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása