Coaching két lábon és hat lábon

Ugye nem felejtesz az óévben semmi fontosat?

2019. december 26. - Nyíri Gabi

dog-run-3181899_640.jpg

Az év utolsó napjaiban mindenki az új évet tervezi: ezt fogod elkezdeni, azt biztosan nem fogod tovább csinálni. Közben meg könnyű elfelejtkezni bizonyos dolgokról, mert annyira hozzád nőttek az év során. Mire figyelj, hogy ne felejts az óévben semmi fontosat?

A te fejedben is biztosan megfordult az elmúlt napokban, hogy közeleg az újév, ráadásul egy új évtized kezdete. Itt a megfelelő pillanat, hogy elképzeld, eltervezd, hogyan lesz az előtted álló időszak még jobb, mint a mostani. Valószínűleg ilyesmi a kérdések merültek fel benned: Min kell változtatnod? Mi az, amit ennek érdekében el fogsz kezdeni? És mit fogsz végleg abbahagyni?

Mivel pontosan tudod, hogy tervezés és következetes végrehajtás nélkül semmi nem lesz az egészből, minden bizonnyal arról is van elképzelésed, hogy hogyan fogod ezeket a változásokat beépíteni a mindennapjaidba. Ha idáig eljutottál, már messze többet tettél magadért, mint sokan mások De ha csak eddig mész, nagy az esélye, hogy nem leszel maradéktalanul elégedett az eredménnyel!

weimaraner-3550347_640.jpg

Miért? Mert felültél egy téves előfeltevésnek. Amikor csak változtatásokban gondolkozol, adottnak veszed, hogy minden, amit szeretsz – nagyra értékelsz – a jelenből, magától menni fog veled tovább. Úgy is mondhatnánk, hogy ez a kipipálós szemlélet: idén megneveltem a kutyát / rendbe szedtem az egészségemet / megtanultam angolul, jövőre jöhet valami más.

És mi lesz az eredmény? Ahogy átkerül a figyelmed az új dologra, óhatatlanul elkezd hanyatlani a régi. A kutya korábbi viselkedéses problémái újra felütik a fejüket, elkezdenek csendben visszakúszni a kilók, és bizony megkopik az a becses szókincs.

great-dane-4575323_640.jpg

Most akkor felejtsd is el, hogy bármi újba kezdj? Dehogy, csak legyen megfelelő stratégiád! Ne arra koncentrálj, hogy min kell változtatnod, hanem arra, hogy hogyan tudod az életedet magasabb szintre emelni! Ahelyett, hogy mindig kampányszerűen figyelsz bizonyos dolgokra, tudatosan építs rendszert az életedbe! Gondold végig, hogy

  • Mik az életed azon területei, amikkel most is elégedett vagy.
  • Mivel tudod ezt a minőséget jövőre is biztosítani magadnak.
  • Hogyan tudnál még jobb lenni ezeken a területeken, vagyis hogyan tudnál többet kihozni belőlük.
  • Mik azok a területek az életedben, amiken javítani szeretnél.
  • Mi tudja ezt támogatni.
  • Hogyan tudsz változtatni úgy, hogy nem engedsz el más fontos dolgokat.

Te mit nem fogsz így az óévben felejteni?

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása