Coaching két lábon és hat lábon

Állások német juhászoknak

2019. október 03. - Nyíri Gabi

12096554_10203517040727218_1687954172360270043_n.jpg

Vannak ebek, akik komoly munkát végeznek például szolgálati- mentő- vagy segítőkutyaként. Mások kevésbé hivatalos formában őrzik a gazdi házát és a testi, lelki egészségét. És emellett a kutyások mindenféle plusz munkakört is elképzelnek a négylábú barátaik számára. Íme az én szubjektív listám, két német juhászra.

Lehet, hogy a HR-es háttér teszi, de arra, amit gyakran művelnek a juhászok, hajlamos vagyok azt mondani, hogy főállásban csinálják. Például vedlenek, egy évben 12 hónapot. Útban fekszenek, keresztben, naponta többször. Ki-be mászkálnak a kert és a ház közt, főleg akkor, ha vagyok elég nagy balek nyitni-csukni az ajtót. (Amikor jó időben állandóan nyitva van, nem olyan izgi az egész.) Emellett van még néhány olyan tevékenységük is, ami tényleg felér egy-egy csinos kis munkakörrel. Következzen néhány állás német juhászok számára:

pu_ffo_s_vigyor.png

Táplálkozásbiztonsági ellenőr: Minden, a telekre – és főleg a házba – bekerülő csomagot alapos vizsgálatnak vetnek alá. A cél megtalálni bármit, ami ehető, és biztosítani, hogy lehetőleg ők is kapjanak belőle.

Távírdász: Álmukban. Amikor formában vannak, egyszerre több csatornán folytatnak morze kommunikációt. (Értsd egy vagy több lábuk jár, és közben esetleg vakkantanak is.)

dsc_4886.jpg

Leltározó: Ez főleg Elfie, és rágcsáló üregekre van szakosodva. Minden alkalommal, amikor a mezőn jár, végignézi, pontosabban végigszaglássza a lyukakat, hogy minden hiánytalanul megvan-e. Új helyen – például az M7-esen az egyik benzinkút parkolójában – menthetetlenül belekezd a leltár felvételébe.

Tájékoztatási referens: Ez Skill, aki bejáratott módon vesz részt a környékbeli ugató- és tutulóláncban. Pontosan tudjuk az egyre közeledő ugatásból, hogy az utca másik végén elindult a szórólapos, cserébe a kisasszony időben jelzi vonyítva, hogy szirénázó autó megy a közeli főúton.

Biztos vagyok benne, hogy speciális állások nem csak német juhászok számára léteznek. A te kutyád mivel foglalkozik?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása