Coaching két lábon és hat lábon

Közlekedő ebek

2019. szeptember 05. - Nyíri Gabi

dog-2413927_640.jpg

A szeptember beköszöntével a kutyák is visszatértek a városba, így sokukat volt lehetőségem mostanában közlekedés közben megfigyelni. Kikkel találkozhatunk jártunkban-keltünkben?

A közlekedő kutyák iránti érdeklődésem még azokra az időkre nyúlik vissza, amikor az uszkárommal és a keverékemmel BKV-ztam sokat. Picka, az uszkár mindig ismerkedett. Felszálltunk a metróra, felmérte az utasokat, és átlagosan 2 megálló múlva már valaki ölében ült. Azóta szívesen nézegetem az utazó ebeket. Íme néhány jellemző típus:

dog-4370694_640.jpg

1. Aki ölben ül: Ma egy Jack Russel keverék ült mellettem a buszon. Jó, ez persze úgy volt, hogy a gazdi ölében. Az apró eb – mert ráadásul kölyök is volt – fürdőzött az arra járók figyelmében.

2. Ülés alatt szaglászó: Vannak, akik a gazdi lábánál utaznak, félig-meddig az ülések alatt. Sokuk kedvenc időtöltése a közelben lévő cipők, táskák és nadrágszárak kiolvasása (értsd megszaglászása).

little-dog-in-bag-3495507_640.jpg

3. Táskából kukkoló: Ők biztosan kistestűek, mert ez előfeltétele annak, hogy egy táskában vállra lehessen őket akasztani. Ez azonban azt is jelenti, hogy – majdnem – szemmagasságba kerülnek az utasokkal, és van, aki kifejezettel élvezi a helyzetet, és hetykén kukkol ki a táskából. Ma volt szerencsém ehhez a típushoz is.

4. Szigorúan boxban: Ez az autózásnak az a műfaja, amit mi is űzünk a juhászokkal. Csomagtartó, szállítódoboz. Biztonságos, kényelmes, és törvényes is. Ennek szélsőséges verziója, amikor az autó minden ülésén – is – box van, hogy többen elférjenek.

adorable-1850465_640.jpg

5. Gazdi ölében, esetleg orr kint az ablakon: Cuki, de én őszintén szólva nem szeretem ezt a megoldást. Nincs baj, amíg nincs baj, de egy hirtelen fékezésnél vagy egy esetleges ütközéskor a kutya teljesen védtelen.

6. Kerékpáron, nem, nem mellette: Vannak kutyák, akik bringával jönnek a kutyasuliba. Na nem csak úgy, hogy a gazdi teker, az eb meg szalad, hanem megfelelő kis kosárban, sőt, hátizsákban utazik a kutya.

Ti hogyan szoktatok még közlekedni?

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása