Coaching két lábon és hat lábon

Ha hiszel a mentett kutyákban, hinned kell magadban is!

2018. október 09. - Nyíri Gabi

dsc00084_ma_solat.jpg

Egy mentvény vajon maga mögött hagyhatja a nehéz sorsot, és bízhat újra a világban? Kutyásként azt mondod, valószínűleg, sőt talán azt, hogy persze. Legfeljebb munkás lesz, meg sokáig tart. És mi köze ennek a te életedhez?

Honnan tudod, hogy a mentett kutyáknak van esélye új életet kezdeni? Mert tapasztaltad vagy szemtanúja voltál. Lehet, hogy te magad fogadtál örökbe és szedtél rendbe kutyát testileg és lelkileg, vagy megfigyelhetted a folyamatot a környezetedben. Esetleg állatvédő szervezetektől hallottál a gazdis történetekről, és láttad az „ilyen volt, ilyen lett” képeket.

2017-04-17_11_04_38_ma_solat.jpg

A juhászok is mentvények. Voltak meglehetősen rossz kondiban, féltek sok mindentől – Skill például a páromtól egy jó darabig –, és kellett korábbi rossz beidegződéseken felülkerekedni. Elfie és Skill esetében is eltartott a dolog egy jó évig, ami egy kutya életéből jelentős idő. Főleg ha ehhez hozzáadod még azt a hármat, amit a régi helyükön, helyeiken töltöttek. Kételkedünk-e azonban egy pillanatra is abban, hogy megérte? Aligha.

Hogy jön ez az egész a te életedhez? Azt mondják, már nem éltél hiába, ha szebbé tudtad tenni valaki életét. Egy mentett kutya esetében ez garantáltan igaz. És mi van a te életeddel? Sokszor találkozom azzal a hiedelemmel, hogy azokkal az adottságokkal, azzal a háttérrel vagy élettörténettel, ami jutott valakinek, neki bizony meszeltek. Nincs mese, ezen lehetetlen túllépni, lőttek egy jobb életnek, a boldogulásnak.

dsc_7566_ma_solata_2.jpg

Ha magadra ismersz a hívők táborában – nem ciki bevallani, én is innen jövök – gondolj vissza egy pillanatra a mentett kutyákra! Több év ismeretlen előélet, árvaság, bántalmazás, elhanyagolás, éhezés, esetleg baleset – ezekből mind fel lehet állni, ebben hiszel, mert láttad. És emellett saját magad kapcsán megveszed azt, hogy örökre meghatároz az, ami mögötted van? Hogy nem tudsz egy szokást megváltoztatni, egy készségben jobbá válni vagy új, előrevivő gondolkdásmódot kialakítani? Ne már! Legfeljebb munkás lesz, meg sokáig tart – de hát ezt is tudod. Ha hiszel a mentett kutyákban, hinned kell magadban is!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása