Coaching két lábon és hat lábon

Láttad ma a napsütést?

2018. szeptember 27. - Nyíri Gabi

img_20180726_190408_1.jpg

Persze, biztos láttad, sőt lehet, hogy még a napszemüvegedet is feltetted. De tényleg észrevetted, vagy ez is csak eltelt, mint bármelyik másik nap? És vajon mit tudhatsz meg a válaszodból a jólléted kapcsán általában?

Ma azt hiszem, különösen kegyes volt hozzánk az időjárás, az ősz a legszebb arcát mutatta a napsütéssel. Reggel már sokáig hűvös volt, így keresnem kellett egy napos foltot a teraszon, ahol melegíthettem a hátam kávézás közben. A juhászok is észrevették a lehetőséget, mind a ketten látványosan kifeküdtek napozni. Aki igazán figyelt, még a buszon is elcsípte az ablakon át beömlő napsugarakat.

Te mit láttál ma mindebből? Mi az, amit tényleg észrevettél, ami egy kis örömmel, hálával töltött el?

Ha szeretnéd, cseréld le a napsütést bármire, ami a te figyelmedet megragadja! A kérdés általánosságban így szól: Mi volt a mai napodban, ami egy kis örömmel, hálával töltött el?

img_20180726_190409.jpg

Semmi? Akkor próbáld meg ezt: Ha tényleg nagyon akarnál találni valamit, mi lenne az a mai napodban, ami egy ici-pici örömmel, hálával töltött el?

Mi miatt érdekes ez az egész? Mert nagyban hozzájárul a jóllétünkhöz, hogy észrevesszük-e az apró jó, szép, cuki dolgokat magunk körül. Van, akinek ez könnyen megy, mástól kicsit több erőfeszítést igényel. Ez azonban egy olyan készség, amit mindenképp érdemes fejlesztened. Egyszerű, és mégis sokat ad, ha észreveszed az apróságokat, és hálás vagy értük. Kísérletezz vele bátran!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása