Coaching két lábon és hat lábon

4 mód, ahogyan a kutyád segít, ha rossz passzban vagy

2018. szeptember 11. - Nyíri Gabi

dog-3586281_640.jpg

Mi, kutyások szívesen osztjuk meg a kutyánkkal az örömteli pillanatainkat. És gyakran akkor is hozzá fordulunk, amikor épp nem vagyunk a topon. Hogyan segít az eb kimászni a gödörből? Íme egy lista saját tapasztalatból.

Mindenki életében vannak kisebb-nagyobb problémák, nehézségek, így mindenkinek megvannak a maga módszerei arra, hogy mihez kezd ezekkel. A világ nem olyan, hogy egyszer csak majd minden kisimul, így megéri a megküzdési eszköztáradat tudatosítani magadban, és folyamatosan fejleszteni. A kutyád ezen a téren különleges segítséget nyújthat neked – már ha észreveszed, és élsz vele. Következzen egy szubjektív, de gyakorlati tapasztalatokon alapuló lista:

nature-3042751_640_1.jpg

1. A kutyák jól tűrik a csendet: Amikor valami megvisel minket, időnként nem vágyunk semmi másra, csak ülni, és bámulni magunk elé. A kutyák ebben remek partnerek, nincs kényszerük beszélni, és instant módon megoldások után kajtatni.

2. A kutyák jók összebújásban: Egy-egy nehéz pillanatban a fizikai közelség is sokat tud jelenteni. A kutyák igény esetén odaülnek, odatartják magukat vakargatásra és akár össze is nyalogatnak.

dog-3655359_640.jpg

3. A kutyáknak mindent el lehet mondani: Attól aztán nem kell tartanunk, hogy kibeszélik a titkainkat, vagy ferde szemmel néznek ránk az elhangzottak kapcsán. Így olyat is bátran megosztunk velük, amit másnak nem mondanánk el.

4. A kutyák a figyelemelterelés mesterei: Időnként az is nagyon hasznos, ha valahogy sikerül kizökkennünk a negatív gondolatainkból. A kutyák képesek tökéletes időzítéssel elkezdeni bohóckodni: átpördülnek a hátukra, előadják a bájos fejforgatást vagy hozzák a labdát. És amikor kitör a cukiság túltengés, már nem is tudunk annyira rossz passzban lenni...

Neked hogyan szokott segíteni a kutyád túljutni egy-egy nehéz időszakon?

Képek innen, innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása