Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan tegyél a szívügyedért?

2016. április 07. - Nyíri Gabi

luna-with-his-foot-1182642_640.jpg

Akinek van kutyás ismerőse, ahhoz szinte biztosan eljutnak az állatvédő szervezetek munkájáról szóló hírek. Ahogyan sok más nemes kezdeményezésről is. Mit tehetsz, ha úgy érzed, támogatni szeretnél egy jó ügyet?

Amikor sikeres állatmentésekről, eltűnt személyek megtalálásáról vagy a terápiás kutyák eredményeiről hallunk, csodálat ébred bennünk mindazok iránt, akik tesznek a közösségért és az állatokért. Hogyan kapcsolódhatsz be te is a saját lehetőségeidhez mérten? Következzen 5 mód, ahogyan te is támogathatod szívügyedet:

man-with-dog-938348_640.jpg

1. Mutass példát! Először is azzal támogathatsz egy ügyet, ha te magad elöl jársz a jó példával. Fontos neked a gazdátlan kutyák sorsa? Dönts az örökbefogadás mellett!

garden-hose-413684_640.jpg

2. Tűrd fel az ingujjadat, és segíts! Sok esetben dolgos kezekre, erőre vagy jelenlétre van szükség. Gyakran keresnek önkénteseket az árva kutyák sétáltatásához, a menhelyek csinosításához vagy épp fuvarok elintézéséhez. Segíts a munkaerőd bevetésével!

worker-635755_640.jpg

3. Dobd be a tudásod! A szakértelmedet vagy az ismeretségeidet is használhatod a jó ügy szolgálatában. Nem is gondolnád, hogy mekkora segítséget jelenthetnek például a különböző szakipari ismeretek illetve az olyan kapcsolatok, amelyek révén kedvezményes áron lehet beszerezni azt, amire épp szükség van.

cardboard-box-389935_640.jpg

4. Adományozz! Gyakran rendeznek gyűjtéseket, ahol tárgyadományokat várnak. Állateledelt, takarókat, OSB-lapot. Előfordul, hogy valamilyen speciális igény merül fel, aminek megoldása valaki padlásán vagy garázsában pihen. Amikor egy állatotthon a búvárszivattyúhoz keres tömítést. Lehet, hogy nálad valami épp feleslegessé válik, ami a megfelelő új tulajdonos megkeresésével remek adománnyá alakulhat. Az ősrégi monitorod csúcstechnológiát jelenthet valahol.

international-debit-card-388996_640.jpg

5. Utalj! Vannak helyzetek, amikor egyszerűen pénzre van szükség: amikor orvosi kezelést, utazást vagy valamilyen speciális eszköz megvásárlását kell megoldani. Az is rendben van, ha a te élethelyzeteddel leginkább az anyagi támogatás egyeztethető össze. Lehetsz virtuális örökbefogadó, vagy csendes jótevő is. Ne felejtkezz el az adód 1%-áról sem, hiszen sok ügy mögött olyan szervezet áll, amelyet így is támogathatsz.

Te hogyan teszel a szívügyedért?

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása