Coaching két lábon és hat lábon

Hagyd abba, hogy jobban érezd magad!

2016. március 17. - Nyíri Gabi

boxer-1185121_640.jpg

Jól tudjuk, hogy a siker érdekében ki kell tartani. Nem mindegy azonban, hogy mi mellett és meddig. Vannak dolgok a kutyázás kapcsán is, amiket jobb abbahagyni, ha jól akarod érezni magad.

Általában azt halljuk, hogy a kitartás jó és hasznos dolog, hiszen annak révén érhetünk el eredményeket. Emiatt aztán gyakran nem tanuljuk meg, hogy abbahagyni, elengedni a dolgokat ugyanolyan fontos lehet, mint más körülmények közt ragaszkodni hozzájuk. Következzen 5 dolog a kutyázás kapcsán, amivel érdemes felhagyni.

Hagyd abba, hogy

... ugyanazt csinálod mint eddig, és más eredményre vársz! Ha Brúnó eddig nem fogyott le adott mennyiségű étel és mozgás mellett, ezután sem fog. Amíg ragaszkodsz a régi mintázatokhoz, nem fog semmi megváltozni.

dog-1131952_640.jpg

... rossz hangulatú közösségbe jársz! Az emberek, akikkel körülveszed magad, hatással vannak a hangulatodra, az önbecsülésedre, a személyes fejlődésedre. Ha nem érzed, hogy akikkel együtt kutyázol inspirálnak, támogatnak, megnevettetnek, ideje másik társaság után nézned.

... ragaszkodsz ahhoz, ami nem működik! Ha kipróbáltál egy módszert, eszközt vagy terméket, és azt látod, hogy nem vezet eredményre, keress mást! Azért, mert más kutyája szereti egy gyártó tápját, a tied még nem biztos, hogy fogja.

dog-1217777_640.jpg

... csak várod a csodás megoldást! Vonzó lehet azt gondolni, hogy a dolgok majd jóra fordulnak maguktól. Hogy Brúnó majd nem fog lopni az asztalról, vagy csak úgy abbahagyja a vakarózást, és újra szép lesz a bundája. Ha valami rendellenes dolgot tapasztalsz, érdemes időben segítséget kérned, még mielőtt tényleg komollyá válna az ügy.

... azt mondogatod, hogy nem tehetsz semmit! Ha nem vagy elégedett a kutyád viselkedésével, kettőtök kapcsolatával vagy a környezeted véleményével rólatok, jusson eszedbe, hogy mindig van választásod. Lehet, hogy egyik lehetőség sincs ínyedre, de biztosan tehetsz valamit a helyzet javítása érdekében.

Mi az, amit érdemes lenne abbahagynod a boldogságod érdekében? Mivel szeretnél felhagyni a kutyázás kapcsán? És az életed más területein?

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása