Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan lesz a kutyázás a személyes erőforrásod?

2018. február 08. - Nyíri Gabi

people-2590520_640_1.jpg

Nem, nem a kutyád – a kutyázás. Vagyis mindaz az élményanyag, amire a kutyáddal való közös életetek során szert teszel. Ránéztél már ennek értékére valaha?

A címben szereplő kérdést kézenfekvő úgy lefordítani magadnak, hogy vajon a kutyád mivel járul hozzá az életminőségedhez. Lehetsz a segítségével egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, érezheted magad szeretettnek. Érdemes azonban ennél eggyel továbbmenni, és azt is megnézni, hogy mi mindennel gazdagodsz azáltal, hogy a közös életetek során olyan dolgokat csinálsz, amik egyébként egyáltalán nem, vagy legalábbis nem ennyire lennének hangsúlyosak.

A személyes erőforrásaidat nem csak úgy bővítheted, hogy szert teszel valami újra, hanem annak tudatosítása által is, hogy az életed egyes területein jó vagy bizonyos dolgokban. Mert amire képes vagy valahol – és tudod, hogy képes vagy rá –, be tudod vetni más helyzetekben is. Íme 3 ötlet, hogy milyen erőforrásokat vihetsz át a kutyázásból az életed egyéb részeire:

land-2564197_640.jpg

1. Megéled magad különböző szerepekben: Gyakran találkozom például azzal, hogy az emberek elbizonytalanodnak, amikor egy-egy komolyabb döntést kell meghozniuk. Vedd észre, hogy a kutyád kapcsán te vagy a döntéshozó, néha akár szó szerint élet és halál kapcsán. Meríts ebből erőt, és használd ezt a rutinodat másutt is!

animals-2939739_640.jpg

2. Gyakorolsz bizonyos készségeket: Nem lehet kutyával élni bizonyos mértékű rendszerezettség nélkül. Ami a kutyázásban segít megteremteni és megtartani a struktúrát, hasznos lehet akár szakmai fronton is. A kutyások egy külön közösség, a kutya egy örök beszédtéma. Lehet, hogy a kutyázáson keresztül tanulod meg, hogy hogyan lehet szóba elegyedni vadidegenekkel. Vagyis rendszeresen network-ölsz...

dog-3122494_640.jpg

3. Összhangban maradsz az értékeiddel: A kutyázás időnként bizony ütközőzóna. Oda nem biztos, hogy elmész, ahova nem viheted a kutyát – és ezt nyíltan meg is mondod. Nyúlj vissza ehhez az élményedhez, amikor más témában kell kiállnod a neked fontos értékekért!

Ne gondold, hogy csak a kutyázásból lehet személyes erőforrás! Február 15-én érkezik a Magazin következő száma, amiben arról lesz szó, hogy hogyan találhatsz további erőforrásokat. Ha érdekel a téma, de még nem regisztráltál, itt megteheted.

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása