Coaching két lábon és hat lábon

Ne tedd tönkre a napod azzal, ahogy mesélsz róla!

2017. augusztus 03. - Nyíri Gabi

people-2562376_640.jpg

A „Milyen volt...?” és a „Hogy sikerült...?” kezdetű kérdésekre neked is megvannak a kedvenc, jól bevált válaszaid? Hogyan vehetik el ezek a sikereid örömét, vagy éppen lökhetnek egy még mélyebb gödörbe?

Szerinted hogy érezheti magát az, akinek minden napja ugyanúgy telik el? Mindig ugyanolyan bosszúságok érik, vagy jobb esetben végtelen állandósággal zsebeli be a sikerecskéket? Az ilyen életre mondanánk, hogy szürke vagy hogy sótlan. Ha ráadásul többségben vannak a bosszúságok, akkor akár azt is, hogy elviselhetetlen.

Mit gondolsz, hogyan mesél erről az életről az, aki átéli? Jó eséllyel mindenről ugyanúgy, szürkén, sótlanul, vagy magát a poklot lefestve. És itt van a lényeg: A velünk történő események azáltal nyernek jelentést, hogy valahogyan elnevezzük őket. Ezekre figyelj oda, ha nem akarod tönkretenni a napodat - életedet - azzal, ahogy mesélsz róla:

podenco-1480902_640.jpg

  • Légy tudatában annak, hogy a szavaidnak ereje van! Nem csak másokra vannak hatással, hanem rád is. Azzá válnak a dolgok számodra, aminek nevezed őket.
  • Különböző élményeket nevezz máshogy! Persze, a kutyád, a kávé, a film, az üzleti eredményeid lehet mind „jó”, de biztosan meg tudod fogni pontosabban, hogy hogyan hatnak rád. A kutyád például „cuki”, a kávé „finom”, a film „izgalmas”, az eredmények pedig „minden várakozáson felüliek”.
  • Nyerj energiát a pozitívumokból! "Jól" szeretnél lenni, vagy "remekül"? "Jó" edzést szeretnél, vagy "érdemi közös munkát?" Keress olyan megfogalmazásokat. amelyektől erősebbnek, energikusabbnak, élettel telibbnek érzed magad. (Én nem csak "jobban"...)
  • Ne rontsd tovább a helyzetet a szavaiddal! Nem arról van szó, hogy le kell tagadni, ha valami rossz, de nem érdemes pocsékabb színben feltüntetni, mint amilyen valójában. Egy fogorvosi beavatkozás lehet „nagyon kellemetlen”, ami azért nem „maga a borzalom”.

Képek innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása