Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan lehet valamit 2 éve csinálni?

2017. április 16. - Nyíri Gabi

torta_poszt.png

Nálad meddig szoktak tartani a nagy elhatározások? 2 év jónak számítana? A blog születésnapja kapcsán megosztom veled a titkot, ami Coaching két lábon és hat lábon 2 éves sikere mögött áll.

„Annyira jó lenne terelni, Brúnó biztos nagyon élvezné...!” „Végre meg kell csinálni azt a nyelvvizsgát...” „Most aztán már tényleg nekiállok megírni a könyvemet!” Időnként biztosan téged is foglalkoztatnak ezekhez hasonló hosszú távú tervek. Kezdetben lelkesen veted bele a megvalósításba, de vajon mi segít ki is tartani?

Nekem a nagy terv a kutyás coaching volt, aminek kapcsán megszületett egy olyan blog gondolata, ami új szempontokat, ötleteket, inspirációt ad a személyes fejlődéshez – kutyával és kutya nélkül. Az indulás 2 éves évfordulóján következzen az a 7 titok, aminek révén megszülethetett több, mint 200 blog poszt és 500 Facebook-tartalom:

torta_poszt_1.png

1. Legyen fontos! Könnyű valamit úgy csinálni, hogy nagyon szereted, de legyünk őszinték: van, amikor nem így érzel vagy épp másra irányul a figyelmed. Lehetsz beteg, fáradt vagy túl elfoglalt. Mindig legyen egy mélyről jövő jó okod, amiért csinálod tovább akkor is, amikor nehéz vagy nem szereted. Az elmúlt két évben sok szuper izgalmas kutyás és nem kutyás munka mellett volt elég egyéb kalandunk is, a juhászok 3 műtéten, a párom pedig egy motorbaleseten esett át. Emellett folyamatosan írtam, mert hiszek benne, hogy minden téma megérint valakit, és fontos változást indíthat el.

2. Bízz magadban! Azt mondják, hogy csak olyan témák foglalkoztatnak komolyan, amelyek megvalósítására képes vagy. Ez nem azt jelenti, hogy egy szempillantás alatt és erőfeszítés nélkül, de meg tudod csinálni. Az első írásaimat órákig csinosítottam a megjelenésük előtt, mire megütötték a mércét. De végül megütötték, és ez a lényeg.

torta_poszt_2.png

3. Ne bízd el magad! Amikor hosszabb ideje csinálunk valamit, hajlamosak vagyunk belekényelmesedni a rutinba, ami a haladás, az eredmény rovására mehet. Nekem a folyamatos tanulás jött be: amellett, hogy szakmailag fejlesztem magam, igyekszem bloggerként is naprakész maradni.

4. Legyen rendszeres! Tudatosan keresd meg a dolog helyét és rendszerét az életedben! A „majd valamikor” sosem fog eljönni... Én minden héten összesen 6 tartalommal készülök, így pontosan tudom, hogy mit kell beterveznem.

5. Legyen rugalmas! A rendszeresség fontos, a rugalmatlanság azonban mérgező lehet. Állíts fel magadnak olyan kereteket, szabályokat, amik segítenek a figyelmedet a célon tartani, és mégsem kötnek gúzsba. Heti 6 tartalom, ami készülhet a megjelenés napján és akár hetekkel korábban is – rendszer, ami számomra kellően rugalmas.

torta_poszt_4.png

6. Kövesd nyomon! Mindig tudd, hogy honnan hova tartasz! Légy képben, hogy aktuálisan mire koncentrálsz, és mi lesz a következő lépésed. Találd meg a megfelelő eszközt: lehet, hogy elég simán időnként végiggondolnod, 500+ tartalomhoz is elég egy egyszerű táblázat...

7. Ünnepeld meg a mérföldköveket! A kitartás alapfeltétele, hogy úgy érzed, jó úton vagy. Ezért lehetnek hasznosak a részcélok, a köztes szintfelmérők. Miket ünnepeltem meg én? Amikor a Facebook-oldalnak 1.000 követője lett vagy amikor 100.000. alkalommal olvastátok az írásaimat. Ez a poszt is egy ilyen ünnep: 2 éves a Coaching két lábon és hat lábon. :-)

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása