Coaching két lábon és hat lábon

Amikor a digitalizáció beköltözik a kutyázásba is

2021. július 01. - Nyíri Gabi

 

203248592_172994071459196_4779618864091296144_n.jpgAz internet és a technológia számos módon jelen van a kutyás hétköznapokban. Emellett fellelhető néha abban is, amit az ebnek, az ebről mondunk - persze azért nem túl komolyan. Íme a saját gyűjtésem!

A digitális világ vívmányai szép számban megtalálhatóak a kutyázásban is: megosztjuk az ebről készült fotókat a barátainkkal, alap a tréning videók elemzése, megrendelünk ezt-azt netről, GPS nyomkövetőt tehetünk a nyakörvre, sőt a kutyázásra építve a saját személyes fejlődésünkön is dolgozhatunk, persze online.

Emellett megfigyeltem, hogy a juhászokhoz kapcsolódó szófordulatainkba is beépült a digitalizáció - inkább kevésbé, mint többé komolyan. Íme néhány példa:

1. Nem like-ol a járdán! A belvárosban ki kell olvasni - meg kell szaglászni - a sarkokat, oszlopokat és tűzcsapokat. Ez rendben is lenne, azt viszont kifejezetten nem támogatom, amikor a hölgyek megpróbálnak beszállni az üzengetésbe. Ezt a korábbi kutyáim még úgy hallották, hogy "nem jelöl", ami mára azt a formát öltötte, hogy "nem like-ol".

20210624_112853.jpg

Itt Sage látható - töltőn :-D

2. Úgy tűnik, korlátlan tarifára váltottak... Amikor jól hallhatóan a környékbeli kutyák ugatására válaszolnak a juhászok, régóta azt mondjuk, hogy telefonálnak. Amikor hosszúnak találtatik az egybefüggő vau, korábban azt vetettük fel, hogy le fog merülni a telefonkártyájuk. Az új szolgáltatások hatására most már a korlátlan tarifát emlegetjük.

3. Food influencer vagy! Akinél kaja van, az fontos ember  vagyis "nagy ázsiója van a kutyák szemében". Amikor ma ebéd környékén szorosan követtek juhászok, megszületett az új kategória: "food - kajás - influencer vagy!" Mondtam, hogy bizony, és kifejezetten rosszul érint, ha nem működik a varázsom, vagyis esetleg - alkalmi - süket fülekre találok.

Nálatok milyen lenyomatot hagyott a digitális világ?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása