Coaching két lábon és hat lábon

Új fejezet a kutyás home office-ban

2021. június 17. - Nyíri Gabi

img_20210131_125743_1.jpg

Aki eleget home office-olt kutyával, mostanra mindenre talált megoldást. Én is ezt gondoltam, aztán rá kellett jönnöm, hogy ez itt bizony egy új fejezet.

A home office-ban töltött hónapokban a házi kedvencek sem maradhattak szerep nélkül. Aki eleget ült online meetingeken, egy idő után nem csak a kollégái alapvető lakberendezési tárgyaival ismerkedett meg, hanem a kutyákkal és macskákkal is.

Nálam volt, hogy Sage úgy rántotta le a billentyűzetet az asztalról, hogy közben kikapcsolta a némítást, így mindenki remekül hallotta, amíg próbáltam meggyőzni a kisasszonyt, hogy óvatosan másszon ki a zsinórok közül. Gyömöszölős játék nincs mély torokhangú mörmögés nélkül, ami persze minden hívásba behallatszik. A hangeffektet egy kollégám elnevezte bálna hangoknak. Amikor már nagyon sokszor elmagyaráztam, hogy mit is hallunk épp, inkább csináltam róla videót (a bizonyíték a Facebookon).

Az ember lánya egy idő után kieszeli a megoldást: vannak megbeszélések, amiket a kutyák a kertben töltenek. Ilyenkor legfeljebb az „engedj ki – engedj be” játék megakasztásáért járó rosszalló pillantásokat kell kiállni. Azt gondolnánk, hogy ezzel meg is vagyunk, ám ekkor jönnek a komplikációk, illetve meglepetések.

img_0091.jpg

Tüzelés: Értsd az erkölcsök védelme érdekében nincs egyedül tartózkodás a kertben. Még szerencse, hogy megúsztuk egy olyan, szerencsére rövid megbeszéléssel, amikor kedves páromat ki kellett ültetni a kertbe a juhászokkal, mert nem fért bele sem a játék – és mörmögés –, sem a játék felfüggesztésére irányuló barátságtalanabb kérés.

Az „engedj ki – engedj be” játék vége: Elszabotálással, pontosabban az eb csapdába ejtésével. Értsd a jó idő miatt sokat van nyitva a teraszajtó, és mivel szabadon lehet ki-be járni, már nem is érdekes az egész. Komolyan csalódott arccal képesek feküdni a kutyaágyon, ami szemben van az asztallal, aminél dolgozom. Leszek kedves rosszul érezni magam.

Lesből mörmögés: Amikor a fenti problematika nem várt formában tér vissza. Ma Sage kb. 10 percet volt a házban, mert váltásban boldogan napozott (igen, neki jó a tűző napon feküdni, ne kérdezd) és hűsölt a teraszon. Majd megjelent Skillnél gyömöszölni és mörmögni pontosan 2 perccel azelőtt, hogy kb 100 emberhez készültem beszélni összesen 5 percet. Igen, 2 perc alatt be lehet csukni a teraszajtót a kutya után.

Nálatok hogy alakulnak a home office kalandok?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása