Coaching két lábon és hat lábon

Hogy vagy a szünetekkel?

2021. május 13. - Nyíri Gabi

_1020684_604x330.jpeg

Azt szinte biztosan tudod, hogy a kutyád tréningjének fontos része a szünet. És vajon a saját dolgaiddal is megállsz időben?

A kutyák tréningje kapcsán vannak alapelvek, amiket elfogadunk, mert tudjuk róluk, hogy működnek. Arról már beszéltünk, hogy a kutyától csak azt várhatod el, amit megtanítottál neki. Hasonlóan egyértelmű, hogy holtfáradt és teljesen érdektelenné vált kutyával nem fogsz tovább dolgozni, mert abból semmi jó nem jön ki. Sőt, igazából azt vallod, hogy előbb kell megállni, mint ahogy a fáradás egyáltalán mutatkozna. Akkor hagyjuk abba, amikor még menne.

A mostani időszak úgy tűnik, abból ad extra adag leckét, hogy ezt magadra is fontos alkalmaznod. Sokat hallani arról, hogy azok, akik az elmúlt hónapokat otthonról dolgozva töltötték, bizony hajlamosak leragadni a számítógép elé, és étlen-szomjan tolni egész nap.

Nem újkeletű ez a dolog, régen például a vizsgaidőszakok jellemzője volt, hogy addig ültek az emberek a könyv fölött, amíg már nem is értették, hogy mit olvasnak. Pláne nem jegyezték meg...

_1020576_ma_solat.jpg

Mi az, amit ennek kapcsán át lehet emelni a kutyázásból?

  • Először is azt a tudást, hogy a szünet nem haszontalanul eltöltött idő, hanem az az elengedhetetlen összetevő, ami lehetővé teszi az összes többi munkát.
  • Aztán hogy az eredmények nem az agyondolgozásból fognak kiesni, hanem abból, hogy jó ütemben történnek a dolgok. Dolgozz, tanulj te is blokkokban! 40-45 percenként állj meg, mozgasd át magad, igyál vizet, szellőztess.
  • Ahogy a kutyától sem kérsz 72 ismétlést ugyanabból, mert tudod, hogy meg fogja unni, törekedj arra önmagadnál is, hogy vigyél változatosságot a munkádba! Ha többféle feladatod van, váltogasd őket! Nem, ez nem azt jelenti, hogy párhuzamosan próbálod csinálni őket, hanem hogy egymás után.

Ha a kutyázásba beiktatod a szükséges szüneteket, törekedj erre saját magadnál is!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása