Coaching két lábon és hat lábon

Kiskutya, videó, elvárások

2020. november 12. - Nyíri Gabi

_1020173_1200_660.jpeg

A juhászok a vlog rendszeres szereplői nálunk. Vajon mi van akkor, amikor egy 12 hetest igyekszel bevezetni a videózás világába? És mit tanulhatsz ebből a saját elvárásaidról?

A szöveges átiratokban nem szokott szerepelni a beköszöntőm, de sokáig valami olyasmit mondtam a videók elején, hogy „Sziasztok, ez a Coaching két lábon és hat lábon vlog Gabival, Elfie-vel és Skillel.” Amikor Elfie elment februárban, jönnie kellett annak, hogy „Sziasztok, ez a Coaching két lábon és hat lábon vlog Gabival és Skillel.”

Aztán 3 hete megérkezett hozzánk Sage, és persze biztos volt, hogy ő is stábtag lesz. Mostanra érkeztünk el odáig, hogy megpróbálkozzunk az első közös felvétellel. De vajon mit várhatok egy olyan forgatástól, ahol jelen van egy 12 hetes, aki egyrészt kajla a végtelenségig, másrészt még sosem látott felállított videós felszerelést?

Amiben biztos voltam, hogy nem szeretnék rossz élményt sem a kutyáknak, sem magamnak. És emellett az sem lenne rossz, ha valami vállalható anyag születne a végén. Tony Robbins beszél arról, hogy az elégedettség – ahogy ő mondja, a boldogság – feltétele, hogy az elvárásaid találkozzanak azzal, amit a világban tapasztalsz. És ezt két úton érheted el: azáltal, amit csinálsz és azáltal, amit elvársz az adott helyzettől.

A kiskutyás forgatás esetét az tette különösen érdekessé, hogy ott bizony nem csak azon múltak a dolgok, hogy én mit teszek, hanem azon is, amit a juhászok csinálnak. Pedig most még csak relatíve kevéssé tudtam kontrollálni, hogy mihez kezd a kölyök az új helyzetben.

Így jobbnak láttam az elvárásaimmal foglalkozni. Azt mondtam, hogy lényegében bármi is születik, azzal rendben leszek. A lényeg, hogy kezdjük el. Így született meg ez a nem túl összeszedett, viszont annál cukibb videó.

Mi az, amit ebből a példából érdemes elvinned? Hogy ha olyan helyzetbe lépsz, ahol nem egyedül vagy, és kevéssé tudod irányítani a többiek működését, mindenki – igen, a tiéd is – érdeke, hogy dolgozz az elvárásaiddal, és az elején ne tedd túl magasra a mércét!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása