Coaching két lábon és hat lábon

Ezért légy önző, ha jót akarsz a kutyádnak!

2019. augusztus 29. - Nyíri Gabi

dog-4421488_640.jpg

Ne légy önző! – halljuk gyakran gyerekkorunktól. Mivel több elismerést kapunk, amikor másokra figyelünk, adja magát, hogy egyre többször tegyünk így. Csakhogy van ezzel egy bökkenő, amivel leginkább akkor szembesülünk, amikor már épp késő. És vajon hogy jön mindez a kutyázáshoz?

Mindig rohansz, és soha egy szabad perced sincs? Rád maximálisan lehet számítani a munkában, ott vagy fejben, amikor csak kell. Szívedet-lelkedet a családodért és a barátokért. Oszlopos tagja vagy a csapatnak, egyesületnek, szülői munkaközösségnek. És persze így van ez a kutyád kapcsán is: minőségi étel, megfelelő mennyiségű mozgás, kifogástalan állapotú felszerelés, izgalmas elfoglaltságok, jó egészség. Kb. a végtelenségig folytathatnám, amit másokért teszel – és egy valaki csak nem akar sorra kerülni: te. Mi a helyzet a te igényeiddel?

Az nem fontos, bírod te. Meg hát ugye nem illik önzőnek lenni. Igaz, hogy néha már alig állsz a lábadon... Aztán amikor épp egy betegségből vagy balesetből lábadozol, aggódó pillantásokkal kérdezi a környezeted, hogy „Miért nem pihentél hamarabb?”

labrador-4421900_640.jpg

Gondoltál már rá, hogy mit kockáztatsz, ha minden annyira fontos, hogy csak épp saját magadról feledkezel meg? Többek közt pontosan azt, hogy gondoskodni tudj másokról. Ha nem vállalsz felelősséget a szükségleteidért, és hagyod magad testileg-lelkileg lerobbanni, könnyen olyan helyzetben találhatod magad, hogy a kutyádnak sem tudod megfelelő módon gondját viselni. Elég egy kellemes fertőzés, amit nem tud a legyengült immunrendszered kivédeni vagy egy kisebb baleset, és máris ott a 2-3 hetes kényszerpihenő. Kutyasétáltatás és etetés nélkül. Nem beszélve a családról, barátokról, munkáról, közösségről – mindenről, ami fontos neked.

Amikor legközelebb az utolsó magadra fordítható idődet akarod odaadni valakinek, jusson eszedbe, hogy akkor tudsz jól gondoskodni másokról – így a kutyádról is –, ha felelősséget vállalsz saját magadért, és teret engedsz a saját igényeidnek is!

Képek innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása