Coaching két lábon és hat lábon

Valentin napi leckék a boldogságról

2019. február 14. - Nyíri Gabi

dog-3976545_640.jpg

A Valentin napi mémgyárból persze a kutyások sem maradhatnak ki. Azon túl, hogy némelyik mű még vicces is, rámutatnak valami fontosra a boldogság kapcsán!

Szegény Valentin nap egészen megosztóvá vált. Vannak, akik szeretik, mások komolyan vitatják a létjogosultságát. És persze a mémgyár is ráállt, a közösségi oldalakon tömegével találhatóak a vicces és / vagy megható – de minimum annak szánt – tartalmak. A kutyások két vonatkozásban igen aktívak: a kutyák feltétel nélküli szeretetét hangsúlyozzák, illetve azt, hogy szívük szerint az ebet ajándékozzák meg bármivel is.

valentin1.png

Belefutottam azonban két képbe, ami szorosan kapcsolódik ahhoz, hogy az emberek hogyan állnak az élethez, vagyis, ha úgy tetszik, a boldogsághoz. Az egyik felirata szerint a legjobb dolog, ami történhet egy kutyással, hogy az ebbel tölti az estét a kanapén. A másik arról szól, hogy a fenének kell egy Valentin, sokkal inkább egy Valentino – ruha, egy kisebb vagyonért.

Elképzelhető, hogy bekuckózni a kutyával valakinek snassz, viszont jó eséllyel ténylegesen megvalósítható. Ellenben az hagyján, hogy hülyén festene a kutyaszőr egy Valentino ruhán, valószínűleg kevesen vannak, akik megengedhetik maguknak, hogy legyen egy ilyenjük.

dog-3596997_640.jpg

Miért érdekes ez? Mert az, hogy mennyire érezzük magunkat boldognak, nagyban attól függ, hogy amit tapasztalunk, az mennyire van összhangban azzal, amit elképzeltünk, vagyis aminek szerintünk lenni kellene. Borítékolható egy pocsék Valentin nap, ha valaki, bár az anyagi lehetőségeit aktuálisan messze meghaladja, a boldogsága feltételül szabja a méregdrága ruci meglétét. Ellenben tökéletesnek érezhet egy estét a szőrössel, amikor olyasmi történik, amit eltervezett...

Ha boldog akarsz lenni, fontos, hogy tisztában legyél a feltételekkel, amit ennek kapcsán szabsz magadnak. Ezen kívül van még jó pár dolog, ami hasznos lehet, ha jól akarod érezni magad a bőrödben. Február 21-én érkezik a Magazin következő száma, amiben ezekből hozok egy csokorral. Ha érdekel a dolog, de még nem regisztráltál, itt megteheted.

Kép innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása