Coaching két lábon és hat lábon

2018 akkor most egy jó év?

2018. november 27. - Nyíri Gabi

2018_akkor_most_egy_jo_e_v.png

2018 akkor most egy jó év vagy sem? Ha azt mondod, jó, mi jut eszedbe? Néhány kiemelkedő esemény. Ha azt mondod, rossz, felemlegetsz pár bosszúságot, esetleg fájdalmat, veszteséget. El sem értünk az év végére, máris alig van meg belőle valami. Mi miatt van így? És hogyan lehet máshogy?

Mielőtt kivesézzük 2018-t, induljunk kicsit távolabbról! Melyik volt életed legjobb éve? És a legrosszabb? Vajon hány dolgot tudsz belőlük felidézni? Néhányat. Pedig életed legjobb és legrosszabb évében is egy csomó minden történt veled: szépek is, rosszak is, mégis alig egy-két dolog maradt meg. Miért? Mert az, hogy milyen színben látsz egy időszakot, leginkább azon múlik, hogy mire irányítod a figyelmed és hogy hogyan értelmezed mindazt, ami történik veled. És ha nem irányítod tudatosan a figyelmedet, az majd megy magától, és végül kikötsz néhány kiugró emléknél. Ami azért elég gyatra kép...

Hogyan lehet máshogy? Aki az én módszeremet használja, mostanra - csak idén, 2018-ban – kb. 235 jó emléknél tart. Nem azért, mert menőbb dolgok történtek vele, mint másokkal, hanem mert foglalkozott vele, hogy megkeresse és feljegyezze a jó emlékeit.

belso_1.png

Mi ez a módszer? Kedves Naplómnak hívják. Idén már 3. alkalommal volt elérhető, és már készül a jövő évi változat. Az a célja, hogy minden héten ráirányítsa a figyelmedet a jó dolgokra. Hetente 5 kérdés szerepel benne, egy idézet és – tőlünk egyáltalán nem meglepő módon – kutyás képek. 4 kérdés hétről-hétre megegyezik, az 5. pedig az idézet kapcsán mindig valami más, hogy megtapasztald, mennyi módon tudatosíthatod a jó emlékeket. Ez nem azt jelenti, hogy le kell tagadni a nehézségeket, egyszerűen arra a tudatos döntésre helyezi a hangsúlyt, hogy akard megtalálni a jó dolgokat minden hetedben.

Ha már gyakorlott Kedves Naplóm-felhasználó (és Magazin-olvasó) vagy, 12. 20-án érkezik hozzád a 2019-es füzet.

Ha még nem próbáltad, itt a lehetőség még idén. A következő 4 vasárnapon megosztom a Facebook-oldalunkon a heti adagot: kérdéseket, idézeteket, képeket. Nem követsz még minket? Kattints ide!
Ha tetszik, szállj be te is! Iratkozz fel, hogy a Magazin decemberi számában hozzád is megérkezzen az új füzet. Hol iratkozhatsz fel? Itt.

Mondok jobbat: nyugodtan tovább is adhatod majd a füzetet valakinek, aki szerinted jó hasznát venné. Tudod rólam, hogy a küldetésem a személyes fejlődés, így az eszköz teljesen ingyen van neked is, másnak is. Az időt és a figyelmet viszont nektek kell hozzárakni.

Szóval ha Kedves Naplóm-rajongó vagy, nincs más dolgod, mint várni a 2019-es füzet érkezését. Ha pedig még nem próbáltad, itt az idő! Gyere velünk a Facebookon, és próbáld ki vasárnaponként, hogy milyen felfedezni 5 jó dolgot a hétből!

süti beállítások módosítása