Coaching két lábon és hat lábon

Mi köze a kutyás ruhának a személyes energiához?

2018. szeptember 13. - Nyíri Gabi

dog-1302355_640.jpg

Vannak kutyás ruháink és olyanok, amik majd azok lesznek. Mire jó, hogy átöltözünk, amikor kutyázni megyünk? És hogy jön ez az egész a személyes energiához?

Ha kutyázol – sétáltok, játszotok, gyakoroltok, fésülöd, eteted, és időnként azt gondolod, hogy akkor is, ha csak ránéztél az ebre – elkerülhetetlen, hogy szőrös, nyálas, sáros legyél. Éppen ezért a legtöbb kutyásnak egy idő után lesznek olyan ruhái, cipői, amiket kutyázásra rendszeresít. Mert nyűgállóak, kényelmesek, könnyű őket tisztítani, és nem vérzik érte a szívünk, ha valami jóvátehetetlen történik velük.

Ebből az következik, hogy a kutyás programok előtt „beöltözünk”, felvesszük a kutyás cuccot. Ennek a kis mozzanatnak pedig komolyabb jelentősége lehet, mint amire először gondolnál. Persze, a kutyád rögtön rájön, hogy mi van kilátásban, és rákészül a közös programra. De vajon mi történik veled? Valami nagyon hasonló: az átöltözés röpke rituáléja segít kilépni abból a szerepből és tevékenységből, amivel korábban foglalkoztál, és ráhangol a kutyázásra. Ugyanez a helyzet akkor is, amikor hazaértek: leveszed a kutyáról a nyakörvet, és te is visszaváltasz civilre, vagy épp otthoni kényelmesre. Ahogyan volt eleje, van a kutyázásnak egy egyértelmű lezárása is.

bordeaux-1351681_640.jpg

Az, ahogyan az egyik tevékenységből a másikba lépünk, a személyes energiánk szempontjából általában is nagyon fontos. Brendon Burchard High Performance Habits című könyvében ír erről. Tapasztalata szerint azok, akik hosszú távon eredményesek a saját területükön, nagyon jól kezelik ezeket a helyzetek közti átlépéseket. Olyan rituáléik vannak, amelyek segítik őket abban, hogy ne vigyék magukkal a feszültséget egyik helyzetből a másikba, és pontosan meghatározzák, hogy mit és hogyan szeretnének elérni, megélni az előttük álló időszakban.

A kutyázás kapcsán az átöltözés pontosan ilyen rituálé számodra, és fontos, hogy legyen ilyen az életed egyéb területein is. Segít egy rövid légzőgyakorlat, és az, ha elképzeled, hogy mit és hogyan szeretnél elérni ott, ahova épp belépni készülsz.

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása