Coaching két lábon és hat lábon

A kutyázás a jóllét receptje? Persze!

2018. április 17. - Nyíri Gabi

beagle-3324619_640.jpg

Manapság sok szó esik a személyes jóllétről és arról, hogy mi kell hozzá. Azonban kevés olyan kerek történet van ebben a témában, mint a kutyázás. Lássuk, hogyan!

Talán mára már senki nem gondolja komolyan, hogy a jóllét csak úgy magától be fog költözni az életébe. Kezd közismertté válni, hogy azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, bizony tenni kell. És egy csomó dologról állítják, hogy az a tuti megoldás, pedig sokkal inkább az a helyzet, hogy egy egészséges egyensúlyt kell kialakítani. Mi mindenre van szükség, és hogy jön ehhez a kutyázás?

dog-190277_640.jpg

A fizikai test egyensúlya: Akinek kutyája van, tudja, hogy nem eshet le hosszabb időre a lábáról, mert úgy nem tudna gondoskodni az ebről. Ez pedig elég motivációt adhat ahhoz, hogy a szükséges mértékben odafigyeljünk a testi szükségleteinkre és állapotunkra.

dog-2306599_640.jpg

Az érzelmek egyensúlya: Egy hosszabb időszak alatt erről jó képet adhat az, hogy mennyi pozitív érzelmet tudunk megélni. A kutyák feltétel nélküli szeretete, a belőlük sugárzó vidámság és harmónia segíthet a gazdinak meglátni a jót maga körül.

beagle-2430007_640.jpg

A figyelem egyensúlya: Nagyon jellemző az emberekre, hogy valójában soha nincsenek jelen ott, ahol testileg épp vannak – a gondolataik, a figyelmük valahol másutt jár. Ezzel szemben a kutyák erősen a jelenben élnek, ami egy elkalandozó gazdinak súlyos meglepetéseket tud okozni. Elég csak egyszer elbotlani vagy eldobni a telefonunkat, amikor a kutyánk hirtelen lecövekel egy érdekes szagnál, és máris észrevesszük, hogy a kutyasétáltatás felér egy tudatos jelenlét gyakorlattal.

pet-1902904_640.jpg

A lélek egyensúlya: Egy kutya, a hozzá fűződő kapcsolat, a vele való közös munka és fejlődés értelmet ad az ember életének. Számít, amit csinálunk, igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból, valahogy közelebb kerülünk a legjobb énünkhöz.

Téged hogyan segít a kutyád egyensúlyba kerülni?

Képek innen: 1., 2., 3., 4., 5.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása