Coaching két lábon és hat lábon

Teszel annyit a boldogságodért, mint a kutyád?

2016. február 18. - Nyíri Gabi

spaniel-367541_640.jpg

Biztosan veled is előfordult már, hogy azt gondoltad a kutyádról, micsoda szerencsés kis fickó, hiszen mindene megvan. És ennek nagy részét tőled kapja. Hogy éri el a kutyád, hogy te boldoggá tudod tenni?

Nem lehet nem észrevenni, hogy a kutyák boldog lények. Lehet, hogy ez akkor jut eszedbe, amikor ránézel a vigyorgó arcára. Az is előfordulhat, hogy te éppen úgy érzed, nem kaptad meg azt, amire vágytál, és kontrasztként látod, hogy bezzeg Brúnónak milyen jó... Vajon teszel annyit a saját boldogságodért, mint a kutyád? Következzen 5 tipp, amit kipróbálhatsz.

spaniel-367537_640.jpg

Tudja, hogy mit szeretne! A kutyák tisztában vannak vele, hogy minek örülnek. Többek közt simi, séta, labda – jó, dobálhatsz mást is –, kaja, autózzunk, kutyasuli, úszás. Illetve ezek kombinációi. Ha megkérdezel egy kutyát, hogy mit szeretne, nem fogsz „nemtom” választ kapni. Ha te is boldog akarsz lenni először is találd ki, hogy mit szeretnél!

Állítóban fogalmaz! A kutyád tudja, hogy a parkba akar menni. Nem csak annyit, hogy ne menjünk az állatorvoshoz és az aluljáró felé. Neked sem elég azt megfogalmazod, hogy mi mindent nem szeretnél. Találd ki, hogy konkrétan minek örülnél!

Szereti az apró dolgokat! Sétálni szeretne. Úszni egyet a tóban. Nem hat hetes karibi nyaralásra vágyik, és villára, aminek a fűtött medencéjében lubickolhat. Találd meg te is az örömöt az apró, mindennapi dolgokban is!

animal-1195600_640.jpg

Kimutatja! Amikor a kutyád sétálni szeretne, leül a póráz mellé. Ha labdázni akar, hozza a labdát, és addig ügyeskedik, amíg észre nem veszed. Ha ő szeretne valamit, nem fog fátyolos tekintettel a helyén feküdni, és arra gondolni, hogy már megint nem érti senki. Ő felkel, és kimutatja, hogy mit szeretne. Senki nem gondolatolvasó, így csak a saját életedet keseríted meg, ha arra vársz, hogy mások kitalálják a vágyaidat. Mondd el, mutasd meg, hogy minek örülnél!

Örül, amikor összejön! Ha kiértetek a parkba, a kutyád boldogan rohangál. Nem ül a sarokban, és gondolkozik azon, hogy miért nem nagyobb a park vagy miért nem voltál készségesebb az odaúton. Amikor valamit megkapsz, örülj neki szívből! Ha mindig nagyobbra, szebbre, jobbra vársz, sosem fogod jól érezni magad.

Neked mire kell jobban odafigyelned ahhoz, hogy boldogabb lehess?

Képek innen, innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása