Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan hozz helyes döntést?

2016. január 28. - Nyíri Gabi

dog_rules.jpg

Az élet gyakran állít minket választások elé. A kutyák logikája egyszerű: Ha nem lehet megenni, vagy játszani vele, akkor ... menj tovább. Milyen elvek segíthetnek neked eldönteni, hogy mi a helyes lépés egy konkrét helyzetben?

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy konkrét helyzetben hosszasan mérlegelted, hogy mi lenne a helyes, etikus döntés. Összetett, másokat is érintő kérdésekben sokszor nem könnyű kiválasztani a megfelelő lépést. Következzen 3 szempont, ami bármilyen kérdés kapcsán támpontot adhat:

life_goal.jpg

Milyen lenne a világ, ha mindenki úgy viselkedne benne, mint te? Brian Tracy azt javasolja, hogy amikor a helyes lépést keresed, gondold végig, hogy milyen hatása lenne, ha mindenki megtenné azt a bizonyos lépést. Mi történne, ha sokkal nagyobb léptékben haladnának a dolgok abba az irányba? Jobb hely lenne a világ, vagy sem?

Hogy éreznéd magad, ha az újságok címlapján látnád viszont a döntésedet? Képzeld el, hogy az újságok szenzációként írnak a választásodról, és annak hatásairól. Hogy éreznéd magad? Egyenes háttal sétálnál az utcán, vagy inkább ki sem mozdulnál a lakásodból?

Mit szólna a kutyád? A kutyákat nemes, őszinte teremtményeknek tartjuk, akiknek tiszták a szándékai. Sokan szeretnének olyan jó emberek lenni, amilyennek a kutyájuk gondolja őket. A döntésed meghozatala előtt képzeld magad elé a kutyád arcát! Nagy, meleg, mosolygó szemeket és csóváló farkat látsz, vagy lehorgasztott fejet és lelógó füleket?

Hozz olyan döntéseket, amik miatt büszke lehetsz magadra, és a kutyád is büszke lehet rád!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása