Coaching két lábon és hat lábon

Mennyi baj van veled, gazdi...?!

2021. szeptember 26. - Nyíri Gabi

241864608_10225769508446191_8866091146803712476_n.jpeg

Amikor a saját szükségleteidről van szó, te is hajlamos vagy problémásnak érezni magad? Íme 3 szempont annak kapcsán, hogy miért és hogyan dolgozz ezen!

  • Hajlamos súlyt veszteni, ezért figyelni kell az etetésére, és az sem baj, ha beszedi a táplálékkiegészítőjét.
  • Ha nagy a nyüzsi körülötte, kifárad, és olyankor pihentetni kell.
  • Néha hajlamos rápörögni dolgokra, a kulcs, hogy kizökkenjen belőle.
  • Ápolni kell a bőrét, mert könnyen kiszárad, és rendszeresen nyíratni kell. Ezen kívül néha aktuális némi manikűr is.
  • Van, hogy tönkremennek a felszerelései – némelyik hamarabb, mint szeretnénk – és ilyenkor lehet másikat venni neki.

Nem tűnik egy nagyon komplikált kutyának, igaz?

Pedig ez kivételesen én vagyok a súlyommal, introvertáltságommal és javíthatatlan bakancsommal együtt. És rosszabb pillanataimban képes vagyok azon rágódni – lásd a 3. pontot fent – hogy mennyi baj van velem...?!

Ha könnyen azonosulsz ezzel a témával, valószínűleg neked sem megy könnyen a magadra való odafigyelés. Íme az én listám arról, hogy mi miatt és hogyan érdemes ezen dolgozni:

1. Lepukkantan nem tudsz jó gazdi lenni. Ahhoz, hogy gondoskodhass másról, megfelelő állapotban kell tartani magadat. Betegen vagy totál frusztráltan nem leszel jó partner sem a kutyádnak, sem másnak. Ha ez segít, – legalább az elején – csináld miattuk.

241816887_10225766103321065_3227906865031064992_n.jpeg

2. Nőtt a belátásod. A „mennyi baj van velem” gondolat mögött két dolog biztosan meg szokott húzódni: Egyrészt van egy olyan mértékű önreflexiód, ami lehetővé teszi, hogy felismerd, miben vagy. Tessék, megint a negatív gondolatok, és azért fájnak az izmaid, mert nem etted meg a vitamint egy hete. És azt is szoktad tudni, hogy mi lenne a megoldás. tehát az előrelépés eszközeire is rálátsz. Igen, az önmagadra való odafigyelés sokszor egy tanulási folyamat, aminek egy nagyon fontos kezdő lépése a belátás. Ebben pedig egyre jobb vagy.

3. Ez egy marha nagy egó játék. Amikor üldögélsz az önsajnálatban, amiért ilyen problémás példány vagy, vagy épp dühös vagy magadra ugyanezért, nem a lényeggel foglalkozol. Mondhatni, pótcselekszel. Egy tök kockázatmentes helyzetben vagy, pontosan tudod, hogy mi fog történni, és hogy fogod érezni magad: semmi és rosszul. A rizikó és a potenciális kellemetlenségek kizárása is egyfajta haszon, csak igen kicsi... Ne akard elűzni, mert az nem működik, viszont felül tudsz emelkedni. Amint a magasabb szintű bölcsességeddel ránézel a játékra, amit az egód játszik, le fog lepleződni a buli, és szépen elveszíti a befolyását feletted. Te pedig egyre könnyebben tudsz cselekedni – a saját jóllétedért.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása