Coaching két lábon és hat lábon

Mit ünnepelsz a kutyázás kapcsán?

2021. április 07. - Nyíri Gabi

_dsc9803-604x330.jpg

A rövid válasz, amit kaptam, hogy a jóféle közös munkát. Mi miatt fontos és érdekes ez? És hogyan ültesd át ezt a megközelítést az életed minden területére?

A Facebook-oldalon rendszeresen megkérdezem a kutyásokat erről-arról. Az egyik legutóbbi beszélgetés hívókérdése az volt, hogy mi mindent szoktatok megünnepelni a kutyázás kapcsán. A válaszok egy része a fontos napokról szólt: születésnap, illetve sok esetben az a nap, amikor örökbefogadtuk az ebet, mert azt legalább biztosan tudjuk.

Emellett jelen volt egy másik szempont is, ami a kutyával végzett közös munkához kapcsolódik. Sokan vannak, akik magas szinten űznek mindenféle tevékenységeket, vesznek részt különböző megmérettetésekben, így biztosan elő tudtak volna sorolni egy csomó győzelmet és megnyert címet.

De valami egészen mást mondtak. Azt, hogy egy jól sikerült tréning valami olyan, amit igazán érdemes megünnepelni. Mi jellemez egy ilyen alkalmat?

_dsc9975_604x330.jpeg

  • Van valamilyen előrelépés. Ahhoz, hogy ezt így tudjuk látni, szükség van egy kijelölt irányra, és egy képre arról, hogy hol is tartunk éppen. Ez adja meg az utat, amin lehet lépni egyet.
  • Jó érzés volt a közös munka mindenkinek. Ahhoz, hogy kutyásként sikeresnek ítéljünk egy tréninget, nem lesz elég az, hogy nekünk tetszett. Kell, hogy a kutyán is azt lássuk, hogy szívesen dolgozik velünk, és élvezi, ami történik. Ez pedig akkor jöhet össze, ha az értékeinkkel és a legjobb tudásunkkal összhangban dolgozunk, és ha tényleg figyelünk arra, amit csinálunk. Ez teszi az élményt annyira becsessé.

Mi ebben a speciálisan kutyás dolog? Valójában semmi. Az élet minden területén igaz az, hogy a valódi jó érzés, az, amit úgy érzünk, hogy érdemes megünnepelni, a folyamatban, az egy-egy lépésekben rejlik. Tanuld meg ezt keresni, észrevenni és megünnepelni mindenütt, nem csak a kutyás napjaidban!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása