Coaching két lábon és hat lábon

Négykerekű kalandok egy kutyás háztartásban

2021. március 02. - Nyíri Gabi

1040530_4326392578581_1878767435_o.jpg

Ahogy az már csak lenni szokott a kutyázásban, annak kapcsán, amit rendszeresen csinálunk, szép számban felmerülnek a szokatlan, vicces epizódok. Ilyen az autózás is. Íme 5 dolog a mi életünkből!

Egészen közismert velem kapcsolatban, hogy nem szeretek vezetni. A kutyázás kapcsán mégis megkerülhetetlenné vált. A kiskutyáimmal – egy törpe uszkár és egy 12 kilós terrier – még jártam BKV-val, de két juhásszal ezt a kalandot már nem vállalnám be. Mióta van velünk nyugdíjas juhász, egy-egy nagyobb séta már nem férne bele, ha nem tudnánk valameddig elgurulni.

Ahogy az már csak lenni szokott a kutyázásban, annak kapcsán, amit rendszeresen csinálunk, szép számban felmerülnek a szokatlan, vicces epizódok. Íme néhány négykerekű gyöngyszem a mi életünkből:

1. Random embereket szedek össze a kutyaiskola felé menet. Nagyjából egy irányból érdemes megközelíteni a sulit, ezért látod azokat, akik gyalog tartanak arrafelé. Én is sokáig sétáltam, de Skillt ma már egy irány is túlterhelné, nem hogy egy oda-vissza... Így nekem marad az, hogy felszedem a sétálókat kutyával vagy kutyatrénert kutya nélkül. Persze vannak, akik tudatosan sétálnak, őket engedem, hadd menjenek.

2. Kell egy tetőbox, mert vagy a kutyák férnek be, vagy a cuccunk. Ez akkor van, amikor nyaralni megyünk. A helyzet akkor igazán rémes, ha sátorral vagyunk. A juhászokkal tele van a csomagtartó, a sátor és a plusz kutyabox elfoglalja a hátsó ülést, és akkor az összes többi holmit még nem tettük sehova. Tetőbox rulez, na.

1614712733411.jpeg

3. „Minek kellene neki sportautó, abba bele sem férne a kutyabox?!” Vállalati csapatépítő tréning. Az a feladat, hogy a csapatok kitalálják, hogy egy-egy kolléga – jelen esetben én – mit választana a feltett kérdéshez kapcsolódó válaszlehetőségek közül. „Mi Gabi álmai autója, egy sportautó, egy terepjáró vagy egy családi egyterű?” Az ominózus felvetés pedig az egyik csapatból hallatszik ki. Van, aki tényleg ismer.

4. A határon kinyittatják a csomagtartót, mert kíváncsiak a kutyákra. Többször is volt ilyen. Kiadtuk az útleveleket – a mienket és a kutyákét. Kollegiális beszélgetés a határőrök közt:
- A kutyák vannak a csomagtartóban?
- Igen.
- Akkor most kinyittatod, mert meg akarod nézni őket, mi?
- Aha!

5. „Tényleg van egy kis vér az autó oldalán. Az agár, aki mindig szétcsapja a bőrt a farkán, összekente.” Ezt én mondtam itthon, teljes természetességgel. Ebből látszik, hogy azért strapás dolog autónak lenni egy kutyás családban. Néha nem szokványos kalandok érik szegény gépjárművet.

Veletek mi minden történt már autózás kapcsán?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása