Coaching két lábon és hat lábon

Egy kölyök ezer és egy neve

2020. november 05. - Nyíri Gabi

_dsc8408-2.jpg

Amikor az ember nevet választ egy kiskutyának, érzi, hogy itt valami lényeges dologról van szó. Egy név mégis csak meghatároz. Aztán elindul a közös élet, és ezzel a különböző megszólítások özöne is. Íme 2,5 hét termése!

Legyen könnyen kimondható és rövid. Sugalljon valami pozitívat, előrevivőt. Ne legyen könnyű összetéveszteni a másik kutya nevével. Ne legyen áthallásos egyik korábbi kutyáéval sem. És ne legyen közismert ember név, nem szeretem, ha más is jön, amikor a kutyát hívom. Ezek voltak a legfőbb szempontok, amikor Sage nevét választottuk.

Ezzel meg is volnánk – elméletben. Mert elindul a közös élet – sima hétköznapokról nem nagyon beszélnék 2,5 hét után –, és ez meghozza a legkülönbözőbb megszólításokat. Íme néhány, biztos van még, ami eszembe sem jut.

Kiskutya
Ez rögtön következik abból, hogy Skill a Nagykutya. Világos, nem?

Kis Büdös
A fenti közeli rokona, Skill a Nagy Büdös. Nem, ez nem szag kérdése, egyszerű tény.

Hiccupy
Nem szép tőlem, hogy ezt elárulom. Sage, mint minden rendes kölyökkutya, rengetegszer csuklik. A csuklás angol nevének – hiccup – becézett formája a Hiccupy.

_dsc8442-2.jpg

Hiccupuppy
Ez az, amikor a csukláshoz hozzákeverjük azt is, hogy ő egy kölyök – puppy –, és már meg is vagyunk.

Ördög, és pakol
Ez akkor hangzott el, amikor már mindent is elhurcolt a házban.

Sage-enletes kisállat
Ez akkor született, amikor épp valami gazság elkövetésében volt, amit képtelenek voltunk megállni nevetés nélkül. És a szégyenletes igen hamar vált Sage-enletessé. Mi kérünk elnézést!

Mindemellett persze szépen megtanítottuk neki a rendes nevét is, de az kit érdekel... Te a hivatalos mellett milyen neveken szólítod a kutyádat?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása