Coaching két lábon és hat lábon

Érkezz meg! Tényleg!

2019. november 26. - Nyíri Gabi

Hogyan tudod a legtöbbet, a legjobbat kihozni magadból? Mit kell ehhez közvetlenül azelőtt tenned, hogy belépsz egy-egy helyzetbe? És mi az, amit már valószínűleg tudsz erről a kutyázás kapcsán? Kiderül a videóból!

Amikor arról van szó, hogy a legtöbbet, a legjobbat hozod ki magadból, arra gondolok, hogy eléred, amit szeretnél, közben jól érzed magad, és mindezt annyi energia befektetésével, amennyire ténylegesen szükség van. Ez különösen fontos neked is, mivel számos területen igyekszel helytállni – például a kutyázásban, a munkádban, a családod és a barátaid kapcsán. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit és hogyan tudsz megvalósítani.

Íme két, nagyon jellemző, ám végletesen ellentétes példa a személyes fejlesztői munkámból: Az egyik ügyfelem, aki az időgazdálkodásán dolgozik, és egyébként szépen halad, arról mesél, hogy amikor a gyerekeivel tölt időt, az nem annyira minőségi és élvezetes, mint amilyet szeretne. Mert mindig csak rohanva ér oda az iskolához, és innentől már nehéz jót beszélgetni a srácokkal. A másik oldalon gyakran kapom visszajelzésként a tréningeim résztvevőitől, hogy ők vannak a legjobban meglepve, hogy mennyire jól rá tudtak hangolódni a közös munkára. Pedig amikor megérkeztek, mindenfélével tele volt a fejük. Igen, csakhogy ezt nem hagyjuk ennyiben, hanem dolgozunk rajta...

Mi okozza a hatlamas különbséget a megélésekben? Röviden: a megérkezés módja, vagyis az, ahogyan belépnek a helyzetekbe. A tényleges megérkezés két kulcslépése:

  • Zárd le, hagyd magad mögött az előző elfoglaltságodat! Ez elvisz félútig, mert így nem cipeled be az új helyzetbe a korábbi hatásait.
  • Határozd el, hogy mit akarsz az előtted álló helyzetben! Itt nem a tiszta lap, a kiüresedettség segít, hanem a pontos elhatározás!

A konkrét lépéseket megmutatom a videóban!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása