Coaching két lábon és hat lábon

Kedves Naplóm - minden héten csupa jó

2016. január 05. - Nyíri Gabi

kedves_naplo_m_szi_v.jpg

„Ma megint nehezen indult a napom.” „Csak a szokásos dugó, unalmas értekezlet, hideg kávé.” „Nem volt igaza, amikor azt a megjegyzést tette mindenki előtt!” Naplót írni jó és hasznos, éppen ezért nem mindegy, hogy mi kerül bele. Lehet a kellemetlenségek, sérelmek gyűjteménye, vagy megmutathatja az életedet pozitív oldalát is. Bemutatkozik a Kedves Naplóm, ami segít a jó dolgokra koncentrálni.

wolf-963081_640.jpg

Ismered az indián mesét az emberekben zajló csatáról? A cherokee bölcsesség szerint a küzdelem a mindannyiunkban ott lakozó két farkas között folyik. Egyikük a Rossz - a düh, irigység, féltékenység, kapzsiság, önsajnálat. Másikuk a Jó - az öröm, nyugalom, szeretet, hit, együttérzés. Melyikük győz végül? Az, amelyiket eteted. Vagyis amelyikre a figyelmedet irányítod.

Hajlamosak vagyunk a figyelmünket a negatív dolgokra irányítani. Gyakran halljuk, hogy panaszkodni – a nehézségeket és kellemetlenségeket felemlegetni – amolyan magyar szokás. Azt tanuljuk, hogy fejlődni a gyengeségeink, kudarcaink kijavításával lehet. Úgy próbáljuk jobbá tenni a dolgokat, hogy közben csak problémákat és hiányokat látunk. Nem sok támpont és motiváció.

Mi történik, ha a figyelmünket a pozitív dolgok felé fordítjuk? Észrevesszük vagy akár tudatosan megkeressük a jót és szépet magunk körül. A fejlődésünk alapját a már meglévő erősségeink és a működő gyakorlatok szolgálják. Ezek olyan erőforrások, amelyek önbizalmat, ötleteket és inspirációt nyújthatnak.

book-730479_640.jpg

Mit szólnál egy olyan eszközhöz, ami segít a pozitívumokra koncentrálni? Ezzel a céllal állítottam össze a Kedves Naplómat, amivel egy éven keresztül gyűjtheted a jó dolgokat a személyes fejlődésed kapcsán.

Mi van benne? Hétről-hétre 5 kérdés és egy inspiráló gondolat. 4 kérdés minden héten megegyezik. Ezek segítenek a figyelmedet naponta a jó dolgokra irányítani, mivel önkéntelenül is a válaszokat fogod keresni. Minden hétre jut egy egyedi kérdés is, vagyis összesen 52, amiből megtudhatod, hogy hányféle különböző módon lehet jó és sikeres az életed.

Mi kell hozzá még? Egy füzet – esetleg egy elektronikus dokumentum –, amibe a Kedves Naplót írni fogod. És hetente egy kevés idő az írásra.

Hogyan jut el hozzád a Kedves Naplóm? Szeretnék lehetőséget adni a kipróbálásra, ezért az első két hét kérdéseit először a Facebook-oldalon fogom megosztani. 01. 21-én pedig megérkezik a Kedves Naplóm a Magazin olvasóihoz. Ha kíváncsi vagy, de még nem regisztráltál, itt megteheted (ingyenes).

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása