Coaching két lábon és hat lábon

Karácsonykor figyelj magadra is!

2015. december 10. - Nyíri Gabi

dog-983023_640_1.jpg

Mikulás után a célegyenesbe fordultunk az év vége kapcsán. Szeretnénk igazi ünnepet teremteni, és mindenkinek örömet szerezni. Mire érdemes odafigyelni, hogy aztán ne kimerült zombiként érkezzünk meg az új évbe?

Valószínűleg a te listádon is hasonlók szerepelnek a következő hetekre: karácsonyi készülődés, le kell zárni a futó projekteket, céges vacsora, útvonalterv a családi látogatásokhoz, jótékonysági rendezvény, szilveszteri buli, ja és a síelést is most lenne érdemes lefoglalni. A jó szándék és a sok teendő mellett azonban gyakran nem figyelünk oda magunkra, ami az új év elején aztán hajlamos megbosszulni magát. Ennek elkerülésére következzen 3 kulcs a boldog és egészséges ünnepi időszakhoz:

Figyelj magadra szervezésileg! Használd ki az adventi időszakot, ne hagyj mindent az utolsó pillanatra! A Mikulás is csapatban dolgozik, vegyél példát róla. Osszátok fel a teendőket egymás közt a kollégákkal illetve a családdal. Ne próbálj meg most bepótolni mindent, amit esetleg görgetsz magad előtt! Ha valami május közepe óta ráér, valószínűleg ki fogja bírni januárig is.

pets-962215_640.jpg

Figyelj magadra testileg! December közepétől kizökkenünk a megszokott kerékvágásból étkezés és mozgás tekintetében is. Feltűnnek az első bejglik és szaloncukrok, megszaporodnak a meghívások.  Mivel a cél nem az, hogy januárra a Mikulás alakját öltsd magadra, figyelj oda rá, hogy ne edd túl magad! Megkóstolhatsz valamit néhány falattal is, nem kell egész tányérnyi adagokat bevállalni.
Az iskolák mellett sok sportklubban, kutyaiskolában is téli szünetet tartanak, így a megszokott mozgási programjaid elmaradhatnak. Ha az év többi részében sporttal töltöttél egy bizonyos időszakot, tegyél így az ünnepek alatt is! Ha elmarad a zumba vagy az agility, menjetek sétálni! Egy téli kirándulás vagy csavargás a feldíszített városban ünnepi programnak sem utolsó.

dog-501541_640.jpg

Figyelj magadra lelkileg! Amikor sok minden zajlik körülöttünk, előfordul, hogy elsodornak minket az események. A közelgő ünnepi időszakban se felejtkezz el azokról a gyakorlatokról, amik az év többi részében a lelki feltöltődésedet szolgálják: olvasás, napló, meditáció. Vedd észre a pillanat szépségét! Állj meg időnként, és igazán nézz körül! Figyelj a karácsonyi fényekre, illatokra, a családi meghittség melegére!

Szeretnék én is hozzájárulni a kellemes karácsonyhoz. A Magazin olvasói számára egy meglepetés E-bookkal készülök, a részletekért figyeld a postaládádat december 17-én! Ha lenne kedved egy könyvhöz, de még nem regisztráltál, itt megteheted.

Képek innen, innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása