Coaching két lábon és hat lábon

Felmelegítve csak a töltött káposzta jó?

2015. november 10. - Nyíri Gabi

time-637018_640.jpg

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy ideig nagyon lelkes voltál valamiért – minden szabadidődet rááldoztad, alig vártad a következő részt, vagy nem volt étkezés nélküle –, aztán egyszer csak elmúlt. Később volt szerencséd megtapasztalni az újrafelfedezés örömét is?

A juhászokkal egy ideig folyton a színes házak közt, a vasút felé sétáltunk. Aztán valamiért rászoktam, hogy a mezőn labdázunk, és ott is sétálunk. A legutóbbi ilyen séta során felfigyeltem egy másik kutyára, aki távolabb sétált a gazdájával. Tudtam, hogy láttam már őket korábban, de nem illettek ehhez a környékhez. És erről eszembe jutottak a színes házak, hiszen mindig ott futottunk össze velük. Kíváncsi lettem a színes házakra, így elmentünk arra. A viszontlátás jóleső érzésével jártuk végig a régi útvonalat. Mi kell ahhoz, hogy te is átélhesd az újrafelfedezés örömét?

graphics-683284_640.jpg

Keress valamit, ami emlékeztet! Elég nyitott szemmel járnod, és a véletlen valószínűleg hozzám hasonlóan neked is segíteni fog. Lehetsz ennél azonban rámenősebb is, és nosztalgiázhatsz tudatosan. A pároddal vagy a barátaiddal feleleveníthetitek a régi helyek, tevékenységek, ételek-italok kedves vagy épp vicces emlékeit. Ha vezetsz naplót, olvasd vissza ilyen szemmel!

Menj közel hozzá újra! A szép emlékek felidézése önmagában is kellemes érzés, de az még nem újrafelfedezés. A viszontlátáshoz oda kell menned, és meg kell tapasztalnod. Ez jó alkalom arra is, hogy második esélyt adj dolgoknak. Ha például azért nem jársz egy helyre, mert rossz tapasztalatod volt a személyzettel, 5-10 év távlatából érdemes lehet újra megpróbálni.

assembly-684142_640.jpg

Ne hidd, hogy ugyanolyan lesz! Amikor újra nekifogsz valaminek, vagy felkeresel egy régi helyet, légy nyitott arra, hogy most milyen! Az eltelt időben megváltoztál, és más sem maradt ugyanolyan, így az élmény is biztosan más lesz. Az újrafelfedezés öröme nem visszalépés a múltba, hanem egy új találkozás egy olyan dologgal, amivel már van közös történetetek.

Helyezd el a mostani életedben! Az újrafelfedezés öröme nem kötelez semmire! Lehet, hogy az új élmény felébreszti benned a korábbi érdeklődést, de az is lehet, hogy az egész nem lesz több egy kis melegségnél, egy átsuhanó mosolynál.

Te mikor érezted utoljára a viszontlátás örömét? Kivel lenne kedved nosztalgiázni kicsit?

Képek innen, innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása