Coaching két lábon és hat lábon

Kitől kérj visszajelzést?

2019. december 05. - Nyíri Gabi

dog-4531065_640.jpg

Amikor fejlődésről van szó – legyen az kutyás vagy bármi más –, gyakran nagyon hasznos egy külső szem. Sok szó esik a visszajelzés fontosságáról, meg arról, hogy ha nem kapsz, akkor kérd. Arról azonban ritkábban beszélünk, hogy kitől érdemes visszajelzést kéni. Itt jönnek a hiánypótló tippek!

Vannak, akikben rossz érzés támad, amikor a visszajelzésekről van szó, és nem is teljesen alaptalanul. Valószínűleg neked is volt már tapasztalatod a „Köszönjük, Emese!”-jelenséggel, amikor valamilyen teljesítményedet nem követte érdemi visszajelzés. „Hogy tetszett a bemutatónk? Jó volt.” „Milyen volt az esszém? Kiváló.” És az is szinte biztos, hogy ért már kritika, amikor valaki azzal a szándékkal minősített, hogy megbántson vagy a felsőbbrendűségét kifejezze. „Ez a munka pocsék, mondjuk tőled nem is vártam mást.” Legyünk őszinték, az ilyen élmények nem sokkal járulnak hozzá a személyes fejlődésedhez...

dog-4505265_640.jpg

Akkor milyen az a visszajelzés, ami tényleg hasznos? Mindenekelőtt támogató szándékkal adják. Ez nem azt jelenti, hogy csupa szép dolgot mondanak, hanem hogy a te érdekeid vannak a középpontban. Konkrét, a viselkedésedre vonatkozó megfigyelésekre épül, ami kiegészülhet azzal, hogy ez hogyan hatott arra, aki a visszajelzést adja, illetve neki milyen megfigyelései voltak a másokra gyakorolt hatás kapcsán. „Tetszett az a rész, amikor Brúnó a szájában hozta a kosarat. Nem szokványos elem, és a közönség nagyon lelkes volt tőle.” „Nem tudom, észrevetted-e, hogy amikor a trükköket csináltátok, az egész csoport behúzódott a terület egyik sarkába, így nem mindenki látott jól benneteket.”

dog-4625785_640.jpg

Már csak az a kérdés, hogy kihez érdemes visszajelzésért fordulni. A fenti jellemzők elég jó támpontot adhatnak:

  • Akiben van támogató szándék: Tartalmas, érdemi visszajelzést adni erőfeszítésbe kerül. Amikor kiválasztod, hogy kitől kéred, gondold végig, vajon ő hogyan vehető rá erre az erőfeszítésre. Van, aki szívesen csinálja, mert őszintén segíteni akar, és megtiszteli a felkérés. Másnál lehet, hogy azzal érsz célt, ha elmondod, hogy mi miatt fontos neked pont az ő visszajelzése.
  • Akinek van szeme a konkrétumokra: Vannak, akik egyszerűen nem jó megfigyelők, nehezen koncentrálnak a részletekre. Tőlük kaphatsz őszinte elismerést, de ne nagyon számíts konkrét példákra...
  • Akinek adsz a meglátásaira: Nem biztos, hogy a számodra legkedvesebb emberektől kaphatod a legjobb visszajelzést. Lehet, hogy sok szempontból nem is értesz egyet azzal, aki most a megfelelő személy. Olyat keress, aki számodra hiteles az adott területen. Például nem mennél X-szel nyaralni, de tagadhatatlanul jól látja, hogy időben mennek-e a vezényszavak munka közben.

Képek innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!