Coaching két lábon és hat lábon

3 dolog, amit csak kutyával élhetsz át szilveszterkor

2019. december 31. - Nyíri Gabi

img_20181231_123821-01_ma_solat.jpg

A szilveszter a kutyások többségének arról szól, hogy biztonságban tudják az ebet éjszakára. Ehhez az előkészületek gyakran már napközben elkezdődnek, és ilyenkor mindenféle kaland megesik velünk. Íme 3 dolog, amit csak kutyával élhetsz át az év utolsó napján!

Sajnos – és ennek hatására szerencsére – napok óta arról szól a beszélgetés kutyás berkekben, hogy mi a teendő szilveszterkor, ha az ember biztonságban szeretné tudni a kutyáját. (Emellett az sem mindegy, hogy a gazdi hogyan reagál erre az egész mizériára – erről itt olvashatsz részletesen.) Eljött hát a nagy nap, és mi is belekezdtünk a Szilveszteri Terv megvalósításába, ami nem szokványos kalandokhoz vezetett. Mi az a 3 dolog, amit csak kutyásként élhetünk át az év utolsó napján?

img_20181231_125056-01_ma_solat.jpg

1. Megtévesztjük a kiskereskedelmi dolgozót: Az év végi bevásárlás nálunk semmiben sem különbözött – volna – egy akármelyik másiktól: csináljunk rakott krumplit, kell hozzá virsli. Aha, szilveszterkor... A közelünkben lévő két boltban csak mindenfélével töltött és ízesített volt, azt hagyjuk. Nem gond, a nap nagy része úgyis azzal telik, hogy fárasztási céllal sétálunk, akkor majd beugrunk valahova. Így is lett, én állok az üzlet ajtajában a két juhásszal, miközben a párom kifizeti a két csomag virslit. Érted, kettőt! A pénztáros srác szemmel láthatólag összerakta, és megértően pillantott ránk. Ezúton szeretnénk megkövetni: a kutyák nyerset esznek, mi meg továbbra is rakott krumplit főzünk.

img_20181231_125655-01_ma_solat.jpg

2. Pótkutyát biztosítunk elárvult turistáknak: A virsli birtokában sétálunk tovább, mikor is tisztes távolból jelentős integetéssel megindul felénk két idegen, és már messziről kiabálnak angolul, hogy ugye megsimogathatják a juhászokat. Mondom, hogy persze, tessék csak. Itt jön a kedvenc momentumom: mindenki az anyanyelvén barátkozik bármilyen kutyával. Én is így szoktam... Majd úgy döntenek, hogy a helyzet némi magyarázatra szorul. Elmondják, hogy az utazás miatt ők otthon hagyták a saját 3 kutyájukat, így most kénytelenek minden kutyát megdögönyözni, aki az útjukba esik. Az igazat megvallva teljesen megértem.

45732305_10217172630209608_1692117419843125248_o.jpg

3. Őszintén bevalljuk a kedvenc éttermünkben, hogy minek jöttünk: Mivel az ebéd még darabokban, mi messzi otthonról, eszünkbe jut, hogy ugorjunk be az egyik törzshelyünkre, ha nyitva vannak ilyenkor. Nem szoktunk bejelentkezés nélkül beállítani kutyával, mert azért a két juhásszal nem könnyű minket eldugni valahova, amikor épp sokan vannak. Pillanatok alatt letárgyaljuk, hogy menjünk nyugodtan, várnak szeretettel. A tulajdonos és a pincérek mind arról érdeklődnek, hogy hogy fogják bírni a lányok az estét. És itt következik az igazság pillanata: azért jöttünk, mert itt még tudnak fejben fáradni egy kicsit a kutyák, és a gyaloglást már nem bírják. Azért (is) szeretjük azt a helyet, mert erre az a válasz, hogy nagyon helyes...

Nektek milyen kutyás kalandjaitok vannak a szilveszter kapcsán?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása