Coaching két lábon és hat lábon

Amikor a kutyádért teszel, magadért is teszel!

2018. november 06. - Nyíri Gabi

puddle-3739509_640.jpg

Mi, kutyások gyakran halljuk, hogy a kutyatartással járó időráfordítás mekkora áldozatnak tűnik mások szemében. És valljuk be, néha nem egyszerű mindent beleilleszteni a napunkba. Van azonban egy trükk ennek kapcsán: amikor a kutyánkkal foglalkozunk, magunkért is teszünk. Te mennyire vagy tisztában ezekkel a hozadékokkal?

Szerencsére egyre többen vagyunk, akiknek fontos a felelős kutyatartás, és igyekszünk az ebnek jó életet biztosítani. Ez igenis időráfordítással jár, amit rendszerességgel, tudatos tervezéssel tudunk beépíteni az életünkbe. Amikor ezt az eltöltött időt szemléljük, fontos azt is látni, hogy egy jó része nem csak az ebre van jótékony hatással. Vagyis a kutyázás több szempontból is értékes: minőségi életet teremt a kutyánk számára és nekünk is. Következzen 4 példa:

late-summer-3731195_640.jpg

1. A séta mozgás! Minden az egészséges életmódhoz kapcsolódó anyag arról szól, hogy tessék magunkat felvakarni a kanapéról, és legalább hetente háromszor 20 percet sétálni. Egy formában lévő kutyás ezt kb. egy nap alatt kipipálja.

girl-3784883_640.jpg

2. A kutyánk egy szeretetkapcsolat! A lelki egészség témájában arról hallani, hogy a magány az emberek nagy ellensége, hogy mennyire fontos valakivel belsőséges, szeretetteljes kapcsolatot ápolni. A kutyánkhoz minket ilyen szeretetkapcsolat fűz. Nem mondom, hogy ennek az egynek kell lennie, de plusz egy biztosan nem fog megártani!

autumn-3567035_640.jpg

3. Érte átlépjük az árnyékunkat is! Ahhoz, hogy jó gazdái lehessünk a kutyánknak, hajlandóak vagyunk tanulni, változni is. Ha arra van szükség, új ismereteket szedünk fel, vagy dolgozunk a saját működésünkön, energiánkon. (Arról, hogy a kutyázás hogyan járulhat hozzá a személyes fejlődésedhez, bővebben itt.)

jack-russel-3779545_640.jpg

4. Eszünkbe juttat dolgokat! Olyan nincs, hogy a kutya ne kapja meg a napi porcerősítőjét – ez nálam szentírás. És tudod mikortól tudom rendszeresen szedni a saját vitaminomat? Azóta, hogy hozzákötöttem a juhászok gyógyszerosztásához. Előtte évekig nem tudtam beépíteni a napirendembe, mert nem volt egy elég erős emlékeztetőm.

Szóval amikor kutyázol, nyugodtan érezd magad többszörösen jól! Mert ez jó neki és neked is.

Képek innen: 1., 2., 3., 4., 5.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!