Coaching két lábon és hat lábon

Azért szereted az emberedet is?

2016. április 12. - Nyíri Gabi

couple-532010_640.jpg

Ha valaki egy kutyást választ párjául, óhatatlanul felvállalja vele együtt a kutyájához fűződő szoros kapcsolatát is. Az emblematikus „Én vagy a kutyád!” felvetésre is borítékolható a válasz. Ha azonban kutyásként választottál két lábú párt magadnak, ugye nem felejted el felé is kifejezni a szeretetedet? Indulj ki abból, ahogyan a kutyád kapcsán teszed!

szereted_az_embered_cartoon_jpg.jpeg- Én csodás kedvesem, aaaaaannyira szeretlek.
Én gyönyörű, imádni való szívem csücske.
Olyan boldoggá teszel! Szeretlek, szeretlek, szeretlek!

- Régen hozzám is így beszélt.

 

Légy őszinte magadhoz: Ismerős a helyzet...? A kutyánk felé szívesen és könnyen fejezzük ki a szeretetünket, míg egy másik ember esetében hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy amúgy is tudja. Hát mondtuk már neki, vagy mi... Amellett, hogy imádod a kutyádat, ne felejtkezz meg az emberedről sem! Következzen 5 olyan dolog, amit a kutyád kapcsán teszel, és a párod is hálás lenne érte:

foto_1.jpg

Kedves szavak: A kutyádat becézgeted, elmondod neki, hogy milyen szép, ügyes, okos, cuki nagy macija a gazdinak. Bókolj a párodnak is! Vedd észre, hogy csinos, jó puha a keze, vagy milyen figyelmes volt tőle, hogy eljött eléd a boltba, és hazacipelte a szatyrot.

Érintések: A kutyádat simogatod, vakargatod a füle tövét, az öledbe veszed. Valószínűleg a párodnak is jól esik, ha megsimogatod, amikor elmentek egymás mellett a lakásban, hozzábújsz a kanapén, vagy megmasszírozod a vállát egy rázós nap végén.

woman-414981_640.jpg

Program, amit ő szeret: Végtelen ideig dobálsz egy nyálas teniszlabdát, és elviseled még egy rettenetes, kiborító gazdi társaságát is csak azért, mert a kutyád szívesen játszik az övével. Ugyanígy örömet szerezhetsz a párodnak is, ha valami olyat csináltok, ami neki fontos. Meccset nézni nem csak azért lehet, mert szereted a focit, hanem azért is, mert a focidrukkert szereted. Nem azért véleményezel 12, megszólalásig hasonlító farmert, mert divatőrült vagy, hanem mert fontos neked az, aki hordja őket.

Apró figyelmességek: Minden bizonnyal vettél már az ebnek cuki nyakörvet, mert beleszerettél, vagy rágcsát, mert megláttad a boltban. Ugyanígy vihetsz haza vagy készíthetsz valamit, aminek örülne a párod.

Betartott ígéretek: A kutyád bízhat benne, hogy nem felejtkezel el a sétáról és a vacsiról. Ugye nem felejted el a párodnak tett ígéreteidet sem? Az is a szeretetedet fejezi ki, hogy elmész a postára a levélért, hazafelé veszel tejet a reggeli kávéhoz, és nem marad a ruha a mosógépben.

Te hogyan mutatod ki a szeretetedet a párod felé?

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!