Coaching két lábon és hat lábon

Győzd le a rossz napokat!

2015. május 12. - Nyíri Gabi

game-animals-334334_640_1.jpg

Biztosan te is érezted már úgy, hogy ma semmi nem jön össze. Lemondták a találkozót, amire napok óta készülsz. Bemelegítés ide-vagy-oda, futás közben megint begörcsölt a vádlid. Hiába gyakoroltok szorgalmasan, Brúnó még mindig nem ül le a járda szélén. Hogyan kerekedhetsz felül a rossz napokon?

Mindenki szeret a sikereire gondolni, amikor magabiztos, tettrekész és eredményes. Ha azonban őszinték vagyunk magunkhoz, kimondhatjuk, hogy a legjobb szándék, a legnagyobb lelkesedés mellett is megjelenik bennünk néha a kétség. Biztos, hogy jó irányba haladok? Van ennek az egésznek egyáltalán értelme? Lehet, hogy csak az időmet, energiámat, pénzemet vesztegetem? Lássunk 3 eszközt, ami segít átlendülni a mélyponton:

Vedd észre, és fogadd el!

Ha úgy érzed, hogy erőlködsz, vagy megakadtál, figyelj egy kicsit befelé. Milyen érzések, gondolatok vannak benned? Ha megszületett valamilyen rossz érzés, negatív gondolat, csípd el, vedd észre. "Aha, úgy látszik, elbizonytalanodtam." Fogadd el, hogy most így érzel! Elveszed a negatív érzések, gondolatok erejét, ha leleplezed őket, mert nem vehetik át feletted az irányítást. Az elfogadás megszelídíti a kétséget.

puppy-696249_640.jpg

Tarts ki!

Amikor elbizonytalanodunk, gyakran érezzük azt, hogy valamit tennünk kell, most azonnal változásokra van szükség. Mielőtt elkötelezted magad egy üzleti stratégia, edzésterv vagy kutyakiképzési módszer mellett, bizonyára mérlegelted a lehetőségeket, és tudatosan döntöttél. Ne hagyd, hogy egy rossz nap eltántorítson! Egy negatív gondolat valószínűleg nem bölcsebb tanácsadó, mint a tudatos tervezés. Meríts erőt magabiztos, tettrekész és eredményes énedtől! Térj vissza azokhoz az értékekhez, amelyek mentén a döntésedet meghoztad, és tekintsd át, hogy mi mindent értél már el eddig a döntésed hatására!

trick-672631_1920.jpg

Szerezz örömöt valaki másnak!

Ha a saját dolgaid kapcsán épp nem tudsz előrelépni, határozd el, hogy örömet szerzel valaki másnak! Ezzel egyszerre két módon is segítesz magadon: Amíg azzal foglalkozol, hogy kinek és hogyan fogsz örömet szerezni, nem tudsz a saját kétségeiden rágódni. Amikor aztán végrehajtod a dolgot, a másik öröme téged is jobb kedvre derít! Sokkal jobb, hogy a környezeted a figyelmességedből jön rá, hogy rossz napod van, mint ha a morcosságodból...

Képek innen, innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása