Coaching két lábon és hat lábon

Kutyásként honnan tudhatod, hogy beköszöntött a jó idő?

2018. május 29. - Nyíri Gabi

dsc_1835_ma_solat.jpg

A nyáriassá váló idő mindenkire hatással van, ez alól nem képeznek kivételt a kutyások sem. Következzen egy szubjektív lista arról, hogy gazdiként honnan tudhatod, hogy beköszöntött a jó idő.

Ahogy hosszabbak lesznek a nappalok, melegszik az idő, kizöldül a természet. Újra szólnak a fűnyírók, kinyitnak a kiülős helyek, az utakon megnő a motorosok és biciklisek száma. Előkerülnek a papucsok, elkezdődik a fesztivál-szezon, több lesz a turista. A jó idő így vagy úgy, minden területen kifejti a hatását. És hogy néz ki mindez a kutyások szempontjából?

dsc_5937_1.jpg

1. Elkezdik dicsérni, hogy milyen jó barnák vagyunk. Én például arcon, tarkón és alkaron, tudni illik ez van kint, amikor sétáltatok és edzést tartok.

2. Megnő az egységnyi bőrfelületre jutó karmolások száma. Ez nem direkt van, egyszerűen annak mellékhatása, hogy lekerül rólam 4-5 réteg ruha. Így – főleg a rövid nadrág vonala alatt – azok a kevésbé óvatos juhász-féle szeretetnyilvánítások is nyomot hagynak rajtam, amik télen nem szoktak.

dsc_6057.jpg

3. Kiderül, hogy a nyári ruháinkon is van kutyaszőr. Már akkor, amikor kikerülnek szekrényből. Ebben semmi meglepő nincs, csak valahogy minden évben azt gondolja az ember, hogy a téli pihentetésnek kutyaszőr eltávolító hatása van. Ha véletlenül elővételkor mégsem lenne ott a szokásos szőradag, könnyen pótlódik, mivel hivatalosan is vedlési időszak van.

4. Elkezdjük ellenőrizni az aszfalt hőmérsékletét. Több napsütés = felmelegedő aszfalt. Mivel nem szeretnénk égett mancsokat, bizony elkezdjük az aszfaltot tapogatni, hogy sétálható-e még.

dsc00130.jpg

5. Megnyitjuk a strandszezont. Minden más változat előtt kutyával. Ha máshogy nem is, az eb pocsolyába fekvéssel feltétlenül.

6. Elkezdjük tervezni, hogy mikor hozzunk korábbra / későbbre a kinti programokat. Túlzott melegben nem jó kutyázni, ezért ki kell találni a nyári menetrendet, amikor épp nincs meleg és szúnyogok, viszont van világos.

Te honnan szoktad tudni, hogy itt a jó idő?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása