Coaching két lábon és hat lábon

5 dolog, amit kutyásként jobb lenne abbahagynod!

2018. március 27. - Nyíri Gabi

Jól tudjuk, hogy a siker érdekében ki kell tartani. Nem mindegy azonban, hogy mi mellett és meddig. A kutyázás kapcsán is vannak dolgok, amiket jobb abbahagyni, ha egyről a kettőre szeretnél jutni, vagy csak simán jól akarod érezni magad. Lista a videóban!

Tőlem is hallhattad már, hogy a kutyázásban soha senki nem ért el még semmi azzal, hogy csak ült a kanapén, csinálni igenis muszáj. Emiatt aztán gyakran nem tanuljuk meg, hogy abbahagyni, elengedni a dolgokat ugyanolyan fontos lehet, mint más körülmények közt ragaszkodni hozzájuk. Íme 5, a kutyázásban közkeletű dolgot, amivel mindenképp érdemes felhagyni.

Hagyd abba, hogy

... ugyanazt csinálod mint eddig, és más eredményre vársz! Amíg ragaszkodsz a régi, eredménytelen mintázatokhoz, semmi nem fog megváltozni.

... rossz hangulatú közösségbe jársz! Az emberek, akikkel körülveszed magad, hatással vannak a hangulatodra, az önbecsülésedre, a személyes fejlődésedre. Ha nem érzed, hogy akikkel együtt kutyázol, inspirálnak, támogatnak, megnevettetnek, ideje másik társaság után nézned.

... ragaszkodsz ahhoz, ami nem működik! Ha kipróbáltál egy módszert, eszközt vagy terméket, és azt látod, hogy nem vezet eredményre, keress mást! Az, hogy másnak bevált, nem ígéret, csak egy egyszerű valószínűség. Ha sokaknak bejött, jó esély van rá, hogy nektek is be fog. De nem biztos.

... csak várod a csodás megoldást! Vonzó lehet azt gondolni, hogy a dolgok majd jóra fordulnak maguktól. Csak az a baj, hogy általában nem szoktak. Ha valami rendellenes dolgot tapasztalsz, érdemes időben segítséget kérned, még mielőtt tényleg komollyá válna az ügy.

... azt mondogatod, hogy nem tehetsz semmit! Ha nem vagy elégedett valamivel a kutyázás kapcsán, jusson eszedbe, hogy mindig van választásod, mindig tehetsz valamit. Ez persze nem azt jelenti, hogy amit megtehetsz, az könnyű lesz és szeretni fogod. Lehet, hogy egyik lehetőség sincs ínyedre, de biztosan tehetsz valamit a helyzet javítása érdekében.

Ha már a kutyázás kapcsán végeztél a takarítással, nézz körül az életed egyéb területein is! Ott mit lenne jobb abbahagynod?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása